Zomerse terrasverkiezing 2018: Vendel

Zomerse terrasverkiezing 2018: Vendel

Het best bewaarde geheim van Veenendaal noemt eigenaar Jan-Egbert Bos het, en dat is het zeker te noemen. Wij zijn ook verrast! Net aan de rand van het centrum bevindt Vendel zich, waar je de mogelijkheid hebt tot gratis parkeren. Als je vervolgens tussen de hagen doorloopt, tref je het sfeervolle, ruim opgezette terras. 

‘Ik denk dat de intieme ligging er wel aan bijdraagt aan dat we genomineerd zijn’, steekt Jan-Egbert van wal. ‘We zitten aan de rand van het centrum, maar je merkt er niets van. Je hoort de vogeltjes fluiten en je hebt echt een eigen plekje op het terras vanwege voldoende afstand tussen de tafels.’

Jan-Egbert wijst erop dat de persoonlijke aandacht van de vakkundige bedieningsploeg er ook voor zorgt dat mensen zich thuis voelen. Aan de tafel schuift ook Django van Hese, eerste bedieningsmedewerker. Django vertelt: ‘In 2016 is het loungegedeelte aan het terras toegevoegd, waar je heerlijk ontspannen kunt zitten. De buitenbar met ledverlichting is ook uniek; ‘s avonds geeft dat een hele gezellige sfeer.’

Chef uit de sterrenwereld 
Jan-Egbert voegt toe dat er in de keuken een chef aan het roer is die uit de sterrenwereld komt, waardoor de gasten een mooi opgemaakt bord krijgen met kwaliteitsingrediënten die samen voor een bijzondere smaakbeleving zorgen.

Django: ‘We krijgen geregeld nog ontzettend verbaasde reacties van gasten. Die wonen in de buurt, maar hadden dit terras nog niet ontdekt en vinden de ruime terrasopstelling in combinatie met de rust geweldig. En dat ís ook uitzonderlijk! Vanwege de hagen hebben wij weinig last van de wind. En je hebt de keuze of je onder een parasol wilt zitten, óf lekker in de zon, want die is er de hele dag.’

Vendel is dan ook een geliefde locatie voor bruiloften en evenementen als de haringparty en het kreeft- en champagnegezelschap. Vendel heeft geregeld bijzondere acties, zo is er iedere maand een menu van de chef. Kortom: een restaurant om in de gaten te houden!

Wij hebben in ieder geval nog nergens een horecagelegenheid aangetroffen waar er zoveel aandacht aan de planten besteed wordt. De plantenbakken zijn een sfeervol botanisch hoogstandje te noemen.

Wil jij dat Vendel de zomerse terrasverkiezing van 2018 wint? Stemmen doe je door het bericht op Facebook een like te geven!