8 augustus gratis meedoen met Gilbert’s Handelsspel

8 augustus gratis meedoen met Gilbert’s Handelsspel

Om de lancering van het nieuwe ‘Gilbert’s Grote Handelsspel’ te vieren, mag iedereen op 8 augustus gratis het spel uitproberen in de binnenstad van Veenendaal. Dit interactieve GPS spel is ontwikkeld door The Circle ter gelegenheid van het Gilbertjaar 2019.

Het spel
Rolf van der Kaaden is een van de initiatiefnemers en vertelt enthousiast over het nieuwe spel: “Je gaat terug naar 1545 en start met je team een handelsgilde om mee te bouwen aan een prachtig Veenendaal en om een graantje mee te pikken van de nieuwe bedrijvigheid. Jullie doel? Zoveel mogelijk florijnen verdienen door grondstoffen te verkopen aan Gilbert. Het handelsgilde dat aan het eind van het spel het slimst zijn wol, sigaren en veen heeft weten te verkopen en de meeste florijnen heeft verdiend wint het spel.”

Gratis meedoen
Het Handels Spel is een interactief GPS spel dat te spelen is van 6 tot 120 personen. Op donderdag 8 augustus, de Gildedag tijdens het zomerfestival in Winkelstad Veenendaal, is het Gilbert spel gratis te spelen. Roeland Tameling, coördinator van het Gilbertjaar: “Dat kan heel simpel. Stuur een mailtje naar info@circleveenendaal.nl en schrijf je in als team. Het spel kan gespeeld worden vanaf 2 teams, elk team bestaat uit 3 tot 5 personen.”
Het Grote Gilbert Handelsspel is geschikt vanaf circa 10 jaar. In gezinssamenstelling zijn ook kinderen jonger dan 10 welkom. In de woorden van Van der Kaaden: “Het spel is voor jong en oud! Het enige wat je nodig hebt is een mobiel met toegang tot de Play- of App Store. En tijdens het spel is een 3G/4G verbinding nodig.” Het spel speelt zich af in de binnenstad van Veenendaal en ouders of verzorgers zijn altijd zelf aansprakelijk indien kinderen het spel zelfstandig spelen. Gilbertjaar coördinator Tameling: “het is natuurlijk nog veel leuker om gewoon zelf mee te spelen. Wil je meer weten? Kijk dan op www.gilbertspel.nl!”

Team building
Ondernemer Van der Kaaden wil benadrukken dat het handelsspel niet alleen op 8 augustus te spelen is: “dit spel is ook een gezellig en actief uitje voor teams, vrienden, families en collega’s op andere dagen. Hartstikke geschikt als uniek teambuilding personeelsuitje, omdat je ons GPS spel in groepsverband speelt, maar volgens mij ook een aanrader als familie uitje.” Het spel bestaat uit 12 spelronden en duurt circa 90 minuten. Reken op 2 uur inclusief de uitleg.