Burgemeester Kats bezoekt bouw unieke historische turfaak

Burgemeester Kats bezoekt bouw unieke historische turfaak

Burgemeester Kats van Veenendaal en van de Groep van Bunschoten hebben samen met Saskia Koppert van de stichting Gilbert van Schoonbekejaar Veenendaal de voortgang van de bouw van de kleine Veenendaalse aak bekeken. Marco Venendaal van scheepswerf Nieuwboer heeft zijn gasten met plezier laten zien hoe ver ze al zijn. De aak is bijna klaar en zal zeker voor de geplande te waterlating op 22 juni tijdens de Gilbertregatta gereed zijn en worden afgeleverd in Veenendaal. Het is ook voor de scheepswerf een uniek project.

De aak is enig in zijn soort en er wordt door de mensen van Marco met veel plezier aan gewerkt. Burgemeesters Kats en van de Groep zien in de bouw van de aak een mooie verbinding tussen de gemeenten Bunschoten/Spakenburg en Veenendaal. Burgemeester Kats heeft zijn collega uitgenodigd om bij de te waterlating aanwezig zijn. De bouw van de aak is een opdracht van de stichting en voorzitter Saskia Koppert is er trots op dat de aak weer terugkomt in Veens water. Veenendaal krijgt daarmee een stukje van haar geschiedenis terug.

Dat het één tot het andere kan leiden blijkt uit de aanwezigheid van Wim Roosendaal en Kees van Wijk van het vispaviljoen op het Zwaaiplein. Zij presenteerden hun plannen om op het vispaviljoen een kunstwerk in de vorm van een aak te plaatsen. Daarbij geïnspireerd door het Gilbertjaar. Daarmee komt de aak dan ook terug op de voor Veenendaal historische plek: het Zwaaiplein.