Gilbert en de uitwisseling jeu de boules Veenendaal-Antwerpen

Gilbert en de uitwisseling jeu de boules Veenendaal-Antwerpen

Gilbert van Schoonbeke is inmiddels een bekend persoon in Veenendaal, maar ook in Antwerpen timmert zijn ego steeds meer aan de weg. Straten en pleinen dragen zijn naam al en ook een heus standbeeld is in de maak. Les Sabots uit Veenendaal bezocht in het weekeinde van 12 tot en met 14 april petanque vereniging Het Fortje in Antwerpen.

Het Pakhuis
Vrijdagavond een bezoek aan Het Pakhuis voor een biertje en een prima diner, zaterdag een heus jeu de boulestoernooi en zondag een rondleiding door Antwerpen. Dat alles georganiseerd door Het Fortje en Les Sabots met een bijdrage van de Stichting Gilbert van Schoonbeke.,

Antwerpen en Veenendaal sloegen bij het brouwen van een gezamenlijk bier, uiteraard “Gilbert” genoemd, de handen ineen. Bierbrouwer Hans Bombeke van Het Pakhuis aan de Vlaamse Kaai vertelde enthousiast over de samenwerking en het resultaat. En dat mocht er zijn. Er werd ruimschoots geproefd en de subtiele verschillen werden benoemd. Welke is het lekkerst? Hans Bombeke probeerde neutraal te blijven in zijn voorkeur. De Veense gasten waren het onderling niet eens. Conclusie: een zeer geslaagd product, voor ieder prima te drinken.

Maaltijd
Het toernooi op zaterdag werd gevolgd door een heuse Bruegheliaanse bruiloftsmaaltijd, compleet met rijstepap en suiker, witte pens worsten en beuling bloedworsten. Tijdgenoten van Brueghel gaven acte de precense en op grote draagbaren werden de lekkerste gerechten aangevoerd.

Zondag tijd voor een stadswandeling met als gids een vooraanstaand lid van Het Fortje. Na een wandeling van ruim twee uur en alweer een heerlijke maaltijd zijn we moe maar voldaan Het Veen weer op gaan zoeken.

In september zal Het Fortje Veenendaal bezoeken. Ook wij willen hen een warm onthaal en een leuk programma aanbieden. De voorbereidingen zijn al in volle gang (ideeën opdoen en Gilbert raadplegen).

Bekijk het artikel uit de Rijnpost hier