Gratis cultureel spektakel in de binnenstad

Gratis cultureel spektakel in de binnenstad

Gilbert on tour is een serie culturele theateravonden vol muziek, dans, toneel en allerlei andere kunstvormen. Alle Veenendalers, jong én oud, zijn uitgenodigd om gratis te komen kijken op 18, 19, 20 of 21 juni. Hiervoor kunnen tickets besteld worden via www.gilbertjaar2019.nl/evenement/gilbertontour.

Avondje uit
Iedere avond start om 19:00 een tour bij Theater De Lampegiet met lichte muziek en kleurrijke schilderijen. Elke act duurt 15 minuten met daarna een transitie van 5 minuten om naar de volgende locatie te wandelen. De eerste stop is in de Oude Kerk met koormuziek en een bijzondere zwart-wit foto-expositie. Daarna kunnen de bezoekers in de Cultuurfabriek genieten van ‘spoken word’ optredens, toneel en klassieke dans. In het Gemeentehuis volgt moderne dans en acrobatiek en als slotact verzorgen scholieren uit Veenendaal in Theater De Lampegiet een feestelijke show. Iedere avond is een andere school aan de beurt, dus het wordt vier dagen lang een verrassend programma.

Gilbert
Vanaf het begin heeft de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal de ambitie gehad om vooral te laten zien wat er zo bijzonder is aan Veenendaal en de Veenendalers van vandaag. Daarvoor is het DNA van Gilbert als kapstok gebruikt. Net als hij zijn inwoners van Veenendaal eigenwijs, samen sterk en ondernemend. Ze durven buiten kaders te kijken. Deze eigenschappen komen terug in het programma van Gilbert on Tour.

Gratis
Om iedereen de gelegenheid te geven Gilbert on Tour te bezoeken, is de entreeprijs nul euro. Wel is het belangrijk om via de Gilbertjaar 2019 website tickets te reserveren, want bij de bestelling zijn twee consumpties inbegrepen en alleen met een ticket kun je gratis aan het hele programma deelnemen.