Gilbert overlegt met medemogelijkmakers

Gilbert overlegt met medemogelijkmakers

Het bestuur van de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal gaat aanstaande donderdag in gesprek met de mensen die zich inzetten voor het Gilbertjaar om te onderzoeken of er voldoende draagvlak is om door te gaan. De Gemeenteraad van Veenendaal heeft besloten om minder geld bij te dragen dan gevraagd. De initiatiefnemers voor het Gilbertjaar willen daarom tijdens het Gilbert Café op 15 november toetsen of een afgeslankte versie van de plannen op voldoende steun van de andere vrijwilligers kan rekenen.

Gilbert Café
Op 15 november vindt weer het maandelijkse Gilbert Café plaats in Het Perron te Veenendaal. Iedereen die betrokken is bij het Gilbertjaar is dan van harte welkom om mee te praten en mee te denken. Deelname aan het Gilbert Café is gratis, aanmelden kan via www.gilbertcafe.nl. De deuren zijn vanaf ongeveer kwart voor acht open, om 20.00 start de bijeenkomst met traditioneel om 20.19 uur het Gilbert Journaal. Dan is er ruim gelegenheid om van gedachten te wisselen over de vraag of het Gilbertjaar door moet gaan en zoja, in welke vorm. Vervolgens is er vanaf 21.00 uur het maandelijkse interne overleg voor bestuur en werkgroepleden van de stichting Gilbert van Schoonbeke. Op basis van de inbreng van de verschillende medemogelijkmakers (vrijwilligers, sponsors en anderen) zal het bestuur van de stichting in de loop van volgende week na zorgvuldige afweging haar besluit kenbaar maken.

24 november naar Antwerpen
Het bestuur van het Gilbertjaar maakt de komende dagen een rondje langs de werkgroepen en andere betrokkenen met de vraag of ze hun projecten en ondersteuning onder de nieuwe omstandigheden ook door willen zetten of willen stoppen. De Gilbertbierbrouwers in Antwerpen en Veenendaal gaan in ieder geval verder. Op 24 november wordt het bier gebrouwen en er wordt een dagtrip naar Antwerpen georganiseerd voor iedereen die dit wil meemaken. Aanmelden kan via www.ikproostopgilbert.nl.