Gilbert wijst de weg naar Antwerpen

Gilbert wijst de weg naar Antwerpen

Dylan Lochtenberg, Joost van Schuppen, Ton Bons en Michiel van der Schaaf waren maandagmiddag de sleutelfiguren bij de feestelijke onthulling van de Gilbert richtingwijzer in het plantsoen naast de Oude Kerk en de start voor de minstens zo feestelijke opening van het toeristisch seizoen. 

De informele onthulling werd gedaan door de wethouder om 16.00 uur. Joost van Schuppen, de wandelmaker, vertelde hoe dit initiatief tot stand is gekomen met als steekwoorden: hoe zie je Gilbert erin terug en wat was de grootste uitdaging?

Vervolgens ging de vertegenwoordiger van de Lionsclub, Ton Bons, dieper in op hun hulp, beweegredenen en goede voornemens. Dylan Lochtenberg ging vervolgens in op de vragen: waarom investeert gemeente in Gilbertjaar’, straks hebben we opening Toeristisch Seizoen, is dat toeval?

Na de onthulling werd het programma voortgezet in De Lampegiet waar een aantal sprekers de plannen van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei voor 2019, het Gilbertjaar in Veenendaal en de lancering van het nieuwe “…Wat de Heuvelrug met je doet” magazine, uit de doeken deden.