Gratis geschiedenisboekje voor alle Veenendalers

Gratis geschiedenisboekje voor alle Veenendalers

Op 18 maart zijn tijdens het ‘Broodje Geschiedenis’ de eerste exemplaren van het boekje ‘De rol van Gilbert van Schoonbeke bij het ontstaan van Veenendaal’ uitgereikt onder grote belangstelling. Vanaf nu zijn deze boekjes gratis verkrijgbaar via verschillende distributiepunten in Veenendaal, zoals het Ichthus College.

Klik hier om de digitale versie te downloaden.

Geboortekaartje
In het boekje kan iedereen met interesse in het ontstaan van Veenendaal lezen over veenwinning, oorlogvoering en ondernemerschap. En wordt uit de doeken gedaan waarom de viering van 400 jaar Veenendaal in 1949 plaatsvond en waarom de meeste geschiedkundigen nu vinden dat de geboorte van Veenendaal op 12 maart 1545 was.

Ophalen
Het magazine, dat in opdracht van de stichting Gilbert van Schoonbeke is gemaakt, kan vanaf vandaag gratis worden opgehaald op verschillende plekken in Veenendaal. Er liggen exemplaren klaar bij onder meer de Cultuurfabriek, het gemeentehuis en notariskantoor Novia. Alle leerlingen van het Ichthus College krijgen de boekjes in de klas uitgereikt en ook bij de receptie van de school kan iedereen uit Veenendaal terecht voor een eigen boekje. Grotere bestellingen kunnen via e-mail aan info@gilbertjaar2019.nl worden aangevraagd.

Agenda
Naast de blik op het verleden, gaat het Gilbertjaar vooral over het Veenendaal van nu en haar karakter om trots op te zijn. In dat kader worden de komende maanden allerlei nieuwe activiteiten gelanceerd. Van interviews met bijzondere Veenendaalse ondernemers tot de Week van de Landverhuizers en van de introductie van Gilbert bier tot een groot cultureel evenement met scholieren uit het voortgezet onderwijs. Klik hier voor een actueel overzicht staat van het programma.

Bekijk hier de presentatie van het boekje `IK BEN GILBERT; De rol van Gilbert van Schoonbeke voor het ontstaan van Veenendaal’ tijdens Broodje Geschiedenis.