Nog 99 dagen tot Gilbertjaar

Nog 99 dagen tot Gilbertjaar

Het grote aftellen begint vandaag: nog 99 dagen tot de start van het Gilbertjaar in Veenendaal. Dat is vanaf nu te zien op een grote digitale klok in winkelcentrum Passage Corridor.

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Gilbert van Schoonbeke werd geboren. Een inspirerende ondernemer met eigenschappen die tot op de dag van vandaag typisch voor Veenendaal zijn. De organisatoren van het Gilbertjaar willen graag bevolkingsgroepen in Veenendaal bij elkaar brengen, typisch Veense activiteiten in het zonnetje zetten en de trots op Veenendaal versterken. Daarom staat op www.gilbertjaar2019.nl nu ook een gratis gereedschapskist om Veenendalers te ondersteunen.

Winkelstad
Het overdekte winkelcentrum Passage Corridor is een van de strategische partners van Winkelstad Veenendaal en werkt actief mee aan de viering van de 500e geboortedag van Gilbert van Schoonbeke. Gilbert kwam op zoek naar turf voor de uitbreiding van Antwerpen terecht op de plek waar wij nu wonen. De arbeiders die hier ooit turfstaken, waren van invloed op het ontstaan van Veenendaal. En net als de huidige binnenstadsondernemers was Gilbert een creatieve samenwerker die durft te prikkelen. Daarom bereiden ze allerlei acties voor om meer publiek naar de binnenstad te halen.
 
Onderneemster Annemieke van de Loosdrecht werkt in Passage Corridor en vertelt: “Van een lange eettafel waar mensen met elkaar in contact worden gebracht tot een verrassende ladies night. Daarnaast wordt gedacht om de aankleding van de binnenstad te verfraaien. Zodat Veenendaal nog jaren plezier kan hebben van de nalatenschap van Gilbert.” Saskia Koppert, voorzitter van de stichting Gilbert van Schoonbeke, is blij met deze initiatieven: “Want het gaat er niet om dat Veenendaal Gilbert gaat promoten, maar dat we met het Gilbertjaar Veenendaal gaan promoten”.
 
Handschoen oppakken
Saskia Koppert: “Het Gilbertjaar is vooral om Veenendalers te ondersteunen bij hun goede initiatieven. Voor iedereen, door iedereen. Want Veenendaal is een stad met veel vrijwilligers. Sterker: alleen al aan de voorbereidingen van het Gilbertjaar werken nu al bijna 100 mensen mee. De uitdaging aan de rest: pak de handschoen op!” Ze vervolgt enthousiast: “om er voor te zorgen dat je extra publiciteit krijgt staat vanaf vandaag op www.gilbertjaar2019.nl  een aantal templates en het logo als download. Daarnaast worden Google Adwords en andere promotiemiddelen ingezet om Veenendalers te ondersteunen. Of er ook financiële ondersteuning komt, hangt onder meer af van de Gemeenteraad, die binnenkort een besluit over cofinanciering neemt.”