Prijzen op Beeldend Veenendaal

Prijzen op Beeldend Veenendaal

”Super leuke expositie!!!! Ik heb geweldig genoten! Indrukwekkend! Wat een talenten hebben we hier in ons dorp! Mooie ode aan de overleden beeldhouwster Janneke Boon. Wat was het weer fantastisch! Heerlijk divers en wat fijn dat er zo voor amateurkunstenaars en scholen een platform is. Prachtig ingerichte expositie, complimenten aan de organisatie. Ik hoop dat oma een prijs wint…”.

Zo maar wat uitspraken die bezoekers aan de expositie Beeldend Veenendaal 2019 in het gastenboek hebben geschreven. Beeldend Veenendaal is een jaarlijks terugkerende expositie voor amateurkunstenaars uit Veenendaal en de directe omgeving en is onderdeel van KunstPlatform Veenendaal. De organisatie van Beeldend Veenendaal zet zich op vrijwillige basis in om kunstenaars die kunst hobbymatig uitoefenen gedurende twee weken een podium te bieden.

Middelbare scholen
Ook de leerlingen van de Veenendaalse middelbare scholen krijgen de gelegenheid om tijdens Beeldend Veenendaal hun mooiste werk laten zien. In totaal hebben 95 kunstenaars en vijf scholen deelgenomen aan Beeldend Veenendaal 2019, waardoor de expositieruimte rijk gevuld was met schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en foto’s. Ieder kunstwerk begint met een waarneming van de kunstenaar en de drang om deze observatie om te zetten in een kunstwerk. Zo kan een schelpje op het strand leiden naar een prachtig beeld, een bepaalde lichtval naar een kunstzinnige foto en een spannende wolkenlucht naar een prachtig geschilderd landschap. Niet minder dan circa 1500 bezoekers hebben genoten van de tentoongestelde kunstwerken, waarbij duidelijk is dat deze door de kunstenaar met veel ambacht en passie is gemaakt. Daarnaast zijn er veel leerlingen van (basis)scholen op bezoek geweest, die door hun docenten met aantrekkelijk lesmateriaal en zelfs met een heuse speurtocht enthousiast werden gemaakt voor kunst. Een van de leerlingen schrijft in het gastenboek: ‘ik wist niet dat kunst zo leuk is!’

Prijzen
Zaterdag 13 april is Beeldend Veenendaal afgesloten met een drukbezochte prijsuitreiking, waar in totaal 28 prijzen werden uitgereikt. De prijzen zijn toegekend door een vakjury en door de uitgebrachte stemmen van het bezoekende publiek. Dit jaar waren er extra prijzen te winnen, omdat een deel van de kunstenaars een kunstwerk had gemaakt in het kader van het Gilbertjaar, met het thema: het DNA van Gilbert. Deze prijzen zijn uitgereikt door de voorzitter van het Gilbertjaar, Saskia Koppert. Wilt u meer weten over de prijswinnaars van dit culturele Veenendaalse hoogtepunt, kijk dan op onze website www.beeldendveenendaal.nl.

Lees het artikel uit de Rijnpost hier