Rederij van Schoonbeke werft passagiers

Rederij van Schoonbeke werft passagiers

28 juni steekt Gilbert van Schoonbeke van wal met het klassieke zeilschip de ‘Helena’. Op 5 juli meert de turfvaart aan in Antwerpen en iedereen die met een groep mee wil varen, kan hiervoor tickets bestellen via www.gilbertjaar2019.nl. Met de opbrengst hiervan wordt de bouw van een originele turfaak gefinancierd. Veenendalers die de Jumbo spaaractie winnen of via Gilbert Geeft worden ondersteund kunnen ook een etappe meevaren.

Turfvaart
Op 22 juni vindt de feestelijke ‘Gilbert Regatta’ plaats in en om Veenendaal. Vervolgens zet de ‘Helena’ vanuit Rhenen koers naar Wijk bij Duurstede op 28 juni. Daarna vaart het schip door naar Dordrecht via Vreeswijk en Schoonhoven. Vanuit Dordrecht gaat de turfvaart naar Willemstad, Bruinisse en Yerseke. En van daaruit wordt koers gezet naar Antwerpen, waar de delegatie uit Veenendaal op zaterdag 5 juli wordt verwacht. Het volledige overzicht van alle etappes staat op de website van het Gilbertjaar en op www.deklassiekerederij.nl/turfvaart-veenendaal-antwerpen.

Eerste etappes verkocht
Iedere etappe van de reis duurt een dagdeel en groepen kunnen tegen betaling aanmonsteren. Er is ruimte voor 45 personen en tickets zijn te bestellen vanaf € 3.500,- per groep. Voor specifieke wensen (busvervoer van en naar de boot, catering, sprekers enzovoorts) kunnen maatwerkafspraken worden gemaakt met Rosalie van De Klassieke Rederij via 06-54232925 of rosalie@deklassiekerederij.nl. De etappe van Vreeswijk naar Schoonhoven is inmiddels geserveerd en er zijn ook al verschillende opties genomen op specifieke etappes. Gilbertjaar coördinator Roeland Tameling waarschuwt dan ook “pas op dat je de boot niet mist!”. Iedereen die in het kielzog van Gilbert mee wil varen kan bij hem voor meer informatie terecht via info@gilbertjaar2019.nl en 06-17453490.

Stevenaak
In de tijd van Gilbert werd turf naar Antwerpen vervoerd met de ‘samoureus’. In 2019 wordt hiervoor de Helena’ ingezet. Deze stevenaak is het oudste nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. Het werd gebouwd in 1875 en is na een uitgebreide restauratie weer volledig in authentieke staat gebracht. En meteen aangepast aan de moderne eisen van passagiers, zowel voor zakelijke gelegenheden als informele evenementen.

Boek nu!
Wil je verzekerd zijn van een plekje op de boot? Koop dan hier je kaarten>