Tweeduizendste scholier ontmoet GILBERT

Tweeduizendste scholier ontmoet GILBERT

Afgelopen week is de tweeduizendste scholier ontvangen door niemand minder dan Gilbert van Schoonbeke in de Cultuurfabriek! Sinds januari zijn al diverse scholen aan de slag gegaan met het lespakketover Gilbert. Meer dan 2.400 leerlingen zullen tot aan de zomervakantie bezig zijn met de ondernemer, uitvinder en netwerker Gilbert van Schoonbeke. Met het lespakket ontdekken de kinderen in hoeverre ze zich net als Gilbert ontwikkelen als ondernemer, uitvinder en netwerker. De historische figuur Gilbert staat in dit project dus niet centraal, wel waar hij voor staat. 

Samenwerking
Dit multidisciplinaire project is ontwikkeld in het kader van het Gilbert jaar. School en Cultuur was opdrachtgever en Annet Werkhoven van De Werkhoven ‘Geschiedenis voor u’ de projectontwikkelaar in nauwe samenwerking met Gaby Jansen, Kunstuitleen Veenendaal, Bibliotheek Veenendaal, Stemwerkplaats Rezonanz, Gemeentearchief Veenendaal en Museum Veenendaal.

Uitspattingen
De lessenserie bestaat uit een aantal lessen die door de leerkrachten zelf gegeven worden op school. Het project wordt afgesloten door bezoeken aan de Cultuurfabriek, waar een Gilbert lookalike hen ontvangt en zich verbaast over de spectaculaire uitvindingen en creatieve uitspattingen van de kinderen en…van zichzelf.

Enthousiaste scholieren
Inmiddels zijn al honderden scholieren aan de slag met het lespakket en hebben ze de Gilbert lookalike ontmoet. Ze zijn razend enthousiast, net als Gaby Jansen, de acteur die voor deze gelegenheid in de huid van Gilbert is gekropen. Het is bijzonder om te zien hoe leerlingen voor allerlei problemen pasklare oplossingen hebben verzonnen die tijdens de MEET GILBERT in de Cultuurfabriek gepresenteerd worden aan Gilbert en aan de andere leerlingen van de school.

Vervolg
Deze afsluiting is exclusief voor de scholen die zich voor dit project hebben opgegeven. Voor de scholen die alsnog mee willen doen komt het volledige lespakket in juni op de site van School en Cultuur. Zodat iedereen zelf aan de slag kan met opdrachten en uitdagingen in het kader van het Gilbertjaar.