Utrechtse Heuvelrug klaar voor nieuw Toeristisch Seizoen

Utrechtse Heuvelrug klaar voor nieuw Toeristisch Seizoen

15 april jl. vond de officiële opening van het toeristisch seizoen van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei plaats in Theater de Lampegiet in Veenendaal. Een jaarlijks terugkerend evenement, aan de vooravond van het toeristisch seizoen, waarbij het RBT Heuvelrug & Vallei haar plannen voor 2019 deelt.

Gilbertjaar 2019
Tijdens het facultatief programma werden de gasten meegenomen voor een wandeling onder leiding van stadsgids Jaap Pilon. Hij vertelde uitgebreid over de geschiedenis van Veenendaal waarbij tevens de verbinding werd gelegd met het Gilbertjaar dat heel 2019 in Veenendaal wordt gevierd. Aanvullend op de wandeling is de richtingaanwijzer van het Gilbert Wandelpad officieel onthuld door Dylan Lochtenberg (wethouder gemeente Veenendaal), de Lions Club en Joost van Schuppen (De Wandelmaker).

Plenair programma
Tijdens het plenaire programma werden de gasten welkom geheten door Gilbert van Schoonbeke, gevolgd door een welkomstwoord door Patrick Marcus (directeur Theater de Lampegiet). Aansluitend nam Michiel van der Schaaf (directeur RBT Heuvelrug & Vallei) het over en presenteerde hij het perspectief bestemming Heuvelrug 2030 en het jaarplan voor het aankomende toeristische seizoen.

Gastvrijheid één van de grootste sectoren in de regio
Michiel van der Schaaf: “De gastvrijheidseconomie is uitgegroeid tot één van de grootste sectoren in onze regio. Op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei zorgen recreatie en toerisme jaarlijks voor 700 miljoen euro aan inkomsten, ruim 20.000 banen en een flinke bijdrage aan het voorzieningenniveau en de leefbaarheid. Om de sector ook in de toekomst vitaal te houden is regiobrede samenwerking cruciaal. Daarom is het goed dat de laatste jaren in de 9 aangesloten gemeenten rond RBT Heuvelrug & Vallei een groot netwerk is ontstaan waarop ruim 500 partijen zijn aangesloten.”

Heuvelrug Magazine 2019-2020
Door deze regiobrede samenwerking komen authentieke verhalen van de regio op een eigentijdse manier tot leven in de derde editie van het Heuvelrug Magazine …wat de Heuvelrug met je doet. Het eerste exemplaar is door Gilbert van Schoonbeeke overhandigd aan de wethouder van Veenendaal Dylan Lochteberg als afsluiter van het plenaire programma tijdens de opening toeristisch seizoen. Vanaf komend weekend is het magazine bij alle toeristische trekpleisters verkrijgbaar. Kijk op magazine.opdeheuvelrug.nl voor meer informatie.