Wie doet mee met de Gilbert Regatta?

Wie doet mee met de Gilbert Regatta?

Op zaterdag 22 juni keert de Veense turfaak terug in het omleidingskanaal bij de Grift. Dat wordt een feestelijk moment, als onderdeel van een heuse Gilbert Regatta met allerlei vaartuigen. Iedereen die mee wil varen of mee wil helpen om dit in goede banen te leiden is van harte welkom om aan te sluiten.

Gezellige middag
De organisatie van het Gilbertjaar 2019 nodigt alle energieke inwoners van Veenendaal uit voor een gezellige en sportieve middag om, op en rond de Grift op zaterdagmiddag 22 juni van 14.00 – 17.00 uur. Op het programma staat onder meer de Gilbert Regatta naar en op de Grift met Canadese kano’s, supboards, sloep en andere vaartuigen. Het startschot van deze regatta wordt gegeven op de steiger bij zwembad de Vallei, om vervolgens te varen richting Hugo’s Pannenkoeken (en weer terug).

Turfaak in het water
Er is een tussenstop op de Grift ingepland bij restaurant Mucha voor de officiële te waterlating van de Veense turfaak. Vervolgens gaat de Gilbert Regatta Gilbert naar het stadspark voor een bezoek aan het Oldtimer festival. Daarna vaart de Gilbert Regatta naar Hugo’s Pannenkoeken voor een Gilbert pannenkoek en dorstlesser. Dat is tevens het moment om Gilbert en de turfaak uit te zwaaien. Zij koersen richting Rhenen als start van de historische turfvaart naar Antwerpen. De finale van de Regatta is wederom de steiger bij zwembad De Vallei.

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om mee te doen aan deze gezellige sportieve middag, wel een heerlijke pannenkoek en een versnapering lust en interesse heeft in een unieke ervaring samen met andere vrolijke Veenendalers kan zich via ate.brouwer@sportserviceveenendaal.nl gratis aanmelden. Heb je zelf een vaartuig? Laat het Ate Brouwer weten!

Om deel te kunnen nemen aan de Gilbert Regatta moet je wel in het bezit zijn van een zwemdiploma en een door de organisatie geleverd zwemvest dragen.