Zit 't in de naam 'Gilbert'?

Zit 't in de naam 'Gilbert'?

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Gilbert van Schoonbeke werd geboren. De arbeiders die voor deze ruimdenkende stedenbouwer in onze omgeving turfstaken, stonden aan de wieg van de plaats die wij nu Veenendaal noemen. Reden om 2019 uit te roepen tot ‘Gilbertjaar’.

Van Gilbert van Schoonbeke wordt gezegd dat hij ondernemend was en graag samenwerkte. Hij dacht buiten kaders en was eigenwijs. Heeft Gilbert van Gent dezelfde karakterteken als Van Schoonbeke? Zou het in de naam zitten? Veens zocht Gilbert op in de showroom van Toyota Van Gent.

Ondernemen
Gilbert van Gent: ‘Onze familie is erg ondernemend. Het is 48 jaar geleden dat mijn vader en oom een autobedrijf in Overberg begonnen.’ Gilbert en zijn neef Diderik namen de zaak over. Ondernemen zit de heren Van Gent in het bloed. Hun bedrijf is de afgelopen decennia flink gegroeid.

Samenwerken
‘Ik hou van samenwerken. Klanten en collega’s geven mij energie,’ zegt Gilbert. ‘We hebben de lange termijn voor ogen, dus adviseren we de klant ook in iets wat ons niet direct wat oplevert. Als je betrouwbaar bent, weten mensen je altijd weer te vinden.’

Buiten kaders
Toyota denkt graag buiten kaders en loopt voorop in duurzaamheid. Al 20 jaar geleden bracht Toyota als eerste een hybride auto op de markt. ‘Op deze foto zie je een C-HR, ons nieuwe hybride model. Niet alleen vanwege de hybride techniek, maar ook vanwege de vormgeving behoorlijk outside-the-box,’ zegt Gilbert met een brede glimlach.

Eigenwijs
Hoe eigenwijs moet je zijn om een auto te ontwikkelen die op water loopt? Gilbert vertelt: ‘De Toyota Mirai zet waterstofgas om naar elektriciteit. Uit de uitlaat komt slechts waterdamp. Best eigenwijs van Toyota, toch?’

Veens ziet wel overeenkomsten tussen de beide Gilberts. Van Schoonbeke en Van Gent zouden het prima met elkaar zouden kunnen vinden.

Ben je op zoek naar een eigenwijze auto? Deze Gilbert is je graag van dienst.