“Handig” zeg, 30 winkels langs voor ingrediënten van één recept

“Handig” zeg, 30 winkels langs voor ingrediënten van één recept

Joyce van Assen van New You, Food & Coaching is bezig met een serie e-books. Inmiddels is de derde van de zes al uitgebracht en er volgen er dus nog drie. Maar wat is de reden en wat kun je verwachten? 

De reden voor deze e-books is tweeledig. Joyce legt uit: ‘Enerzijds merk ik dat mijn cliënten de vele informatie graag gebundeld willen hebben en daarnaast soms gewoon goede recepten missen. Er zijn overal recepten te vinden, maar vaak wordt er veel suiker aan toegevoegd of bevatten ze alsnog megaveel calorieën. De tweede reden ligt bij mijzelf. Ik heb vrij veel boeken (hardcopy en e-books) maar meestal mis ik wel iets in een boek. Zo vind ik veel receptenboeken niet duidelijk, of moet ik langs dertig winkels voor alle ingrediënten. Ik wil graag weten hoeveel calorieën een recept bevat en hoe deze verdeeld zijn over koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit zodat ik een goede keuze kan maken voor een maaltijd. Die goede keuze kun je enkel maken met de juiste informatie.

In de e-books vind je een afwisseling van recepten en kennis. Je kunt een gezonde levensstijl namelijk alleen vasthouden als je ook een idee hebt waarom dat nou goed is. Het eerste e-book bevat daarom alle basiskennis om de start te maken met een gezonde levensstijl. In alle verdere e-books zit er altijd nog een stukje kennisdeling en persoonlijke ervaring met daarnaast minimaal 10 recepten. In boek 2 zijn dat ontbijtrecepten, in e-book 3 lunch en in e-book 4 diner. In boek 5 en 6 komen allemaal tussendoortjes. Deze hebben we verdeeld over 2 e-books omdat je 2 á 3 keer per dag een tussendoortje neemt. Hier wil je wellicht dan ook meer afwisseling in.

Bij alle recepten wordt aangegeven hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten in het basisrecept zitten. Ook worden er bij verschillende recepten varianten gegeven en opties voor meer of minder kcal. Mijn doel is dus vooral mensen handreikingen te doen om eten leuk en afwisselend te houden, naast natuurlijk gezond. Van iedere dag rijst, broccoli en kip eten, wordt de gemiddelde mens volgens mij niet bepaald gelukkig. Een beetje afwisseling en fun maakt het haalbaarder om dit vol te houden!’


 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl