’t Is herfst op de Heuvelrug!

’t Is herfst op de Heuvelrug!

Trek je wandelschoenen aan. We gaan naar buiten voor een stevige herfstwandeling. Even een frisse neus halen. En dan eindigen we met een kop warme chocolademelk. Mét slagroom. Er valt zóveel moois te ontdekken in Veenendaal en omstreken. Kom!

Voordat de bomen in winterslaap gaan, kleuren hun bladeren nog eventjes ontelbare tinten rood, geel en bruin. De Heuvelrug en de Gelderse Vallei zijn deze tijd van het jaar adembenemend mooi. Maak een wandeling langs heuvels, platteland, kastelen en buitenplaatsen en militair erfgoed. Vind je het lastig om een route te kiezen? Wij zetten een paar mooie wandelingen voor je op een rij. Startpunt is telkens: Veenendaal.

Tussen Rug & Rijn (3,8 km)
Wandel door het mooie natuurgebied Plantage Willem III tussen Veenendaal, Elst en Rhenen. Plantage Willem III is een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt er zomaar gallowayrunderen en konikpaarden tegenkomen. Zij zorgen ervoor dat het landschap halfopen blijft.

Boswachterspad Landal Amerongse Berg (8 km)
Geniet van de afwisselende natuur en het uitzicht bij de Elsterkop in het Amerongse Bos. Deze route brengt je onder andere langs het Egelmeer en uitkijkpunt De Elsterkop. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht, bij helder weer kun je zelfs twintig kilometer voor je uit kijken.

Van Veenendaal naar Elst (18,6 km)
Deze wandeling neemt je mee door de bosrijke omgeving rondom Veenendaal en Elst. Je komt onder andere door het Amerongse Bos, ooit door kasteelheren aangelegd voor de jacht. Sommige bomen die je daar ziet, staan er al vanaf de 18e eeuw.

Een heel weekend wandelen
Wil je meer van de regio ontdekken? Blijf een nachtje slapen, bijvoorbeeld in een duurzame Eco-Lodge bij Boutique Parc Soof in Rhenen. Ook leuk: een nachtje in een trekkershut of safari-lodge bij Camping de Grebbelinie in Renswoude. Relaxen in de sauna of jacuzzi kan tijdens een verblijf bij Bungalowpark ’t Eekhoornnest in Soest.

Je ziet het: er valt in en rond Veenendaal van alles te beleven deze herfst. Ga voor bovenstaande en andere routes én voor overnachtings- en pauzeadresjes naar https://www.opdeheuvelrug.nl/verken-de-heuvelrug/wandelen.


Toe aan een culinaire stop? Snappen we! Zo’n wandeling maakt hongerig.
Probeer deze leuke pauzeplekken eens:

Vendel, Veenendaal
Zeldzaam café – brasserie, Veenendaal
Moeke, Rhenen
Restaurant Grebbelounge, Renswoude