Myofascial Release therapie bij ArtofCare

Myofascial Release therapie bij ArtofCare

Myofascial Release therapie komt uit Amerika en is een door John F. Barnes zeer succesvol verder ontwikkelde behandelmethode. Myofascial Release is een veilige, behoedzame en zeer effectieve therapie waarvan de resultaten een langdurige werking hebben. Meer dan 100.000 therapeuten zijn inmiddels door John F. Barnes wereldwijd opgeleid. Ook de therapeuten van ArtofCare hebben deze opleiding in Amerika bij John F. Barnes gevolgd.

 

Fascia en Myofascial Release therapie
Fascia is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het omhult onze hersenen, ons ruggenmerg, onze organen en onze spieren. Fascia is rijk aan zenuwweefsel, bloedvaten en lymfvaten en dat is ook de reden dat het zo’n belangrijke rol speelt. Fascia bestaat uit meerdere lagen. De onderhuidse fascia, met als functie het vasthouden van lichaamsvet en water, die de beweging van de huid over de dieper gelegen weefsels mogelijk maakt. De dieper gelegen fascia, die de spieren omsluit en beweging van spieren, huid en organen ten opzichte van elkaar mogelijk maakt.

Problemen in de fascia kunnen bewegingsbeperkingen veroorzaken. Bewegingsbeperkingen ontstaan onder andere door fysieke oorzaken zoals trauma’s, verkeerde belasting en chirurgische ingrepen of door chemische oorzaken zoals voedings stoornissen of hormonale invloeden.

Ook onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in de fascia. Het weefsel verdikt zich, waardoor de elasticiteit vermindert. De fascia vormt dan als het ware een harnas om de spier heen waardoor deze niet meer vrij kan bewegen. Er kunnen verklevingen ontstaan waardoor de fascia lagen niet meer langs elkaar glijden, op het omliggende weefsel wordt dan een grote trekkracht uitgeoefend, waardoor veel langdurige klachten ontstaan.

ArtofCare Praktijk voor
Natuurgeneeskunde
Bredesteeg 35
4054 NK Echteld
0344 63 20 14
informatie@artofcare.nl
www.artofcare.nl