Ik ga naar New York!

Ik ga naar New York!

De tijd gaat snel en soms heb ik niet eens in de gaten wat ik nou eigenlijk allemaal doe. Ken je dat? Vandaag blik ik samen met jullie graag even rustig terug op wat ik de afgelopen weken meemaakte. Er gebeuren namelijk best wel mooie dingen!

De marathon van New York
Dit is misschien wel het spannendste wat ik ooit heb gedaan. De marathon van New York. Afgelopen week moesten mijn loopmaatje en ik de knoop doorhakken. Gaan we nu boeken en eind dit jaar de marathon van New York lopen, of doen we eerst een Nederlandse marathon en gaan we in 2020 naar New York? Ik had sterk het gevoel dat we het dit jaar moeten doen en daarom hebben we nu officieel de Marathon van New York geboekt. We gaan het avontuur aan via Tui Sports, want daar krijgen we de zorg die we nodig hebben. Ik ben nog nooit in Amerika geweest en dan is meteen een marathon lopen heel heftig. We willen compleet ontzorgd worden en ons nergens druk over hoeven maken. Sinds dat ik heb geboekt, loop ik op wolken en schreeuw ik het liefste elke dag van de daken: ‘Ik ga naar NEW YORK!’

Baantraining
Maar er gebeurt nog meer leuks momenteel. Ik krijg elke twee weken loopscholing en baantraining van Richard Sterkenburg. Dat brengt mij best veel. Ik loop efficiënter en veel bewuster. Wat ik van Richard tijdens de baantraining leer, neem ik mee in de lange duurloop op zaterdag. Dat geeft soms net even dat zetje om die extra kilometers makkelijker te lopen. Ik was eerst wat huiverig voor baantrainingen, want: hoe verwerk ik dat in de praktijk? Nou, heel simpel. Niet bang zijn en gewoon doen. Door Richard ontdekte ik dat ik weer eens bij Martin van Sloten langs moest voor goed advies over mijn hardloopschoenen. Ik had wat last van de binnenkant van mijn onderbenen. Dat kwam omdat ik teveel naar binnen liep, ontdekte Martin. Ik draag nu zooltjes in mijn hardloopschoenen. Probleem opgelost!

Voeding
Vrijdag ging ik bij voedingsdeskundige Joyce van Assen langs om me te laten meten en wegen. Ik nam niet af in gewicht, maar verloor wel wat centimeters op mijn billen. Soms heb ik niet helemaal in de gaten wat ik in mijn mond stop. Voor mijn gevoel ben ik vooral doordeweeks heel goed bezig, maar toch sneaken er wat dingen tussendoor die niet heel voordelig zijn voor mijn gewicht. Dat is zonde, omdat ik echt lekker veel sport, goed in mijn vel zit en voor mijn doel ga. Met Joyce sprak ik af dat ik één keer per week een ‘cheat-meal’ mag. Verder wil ik me echt aan het voedingsplan houden, anders ben ik voor niks aan het sporten.

Dit zijn de drie belangrijkste dingen die ik met jullie wilde delen. Uiteraard heb ik de afgelopen twee weken ook nog lekker gesport bij Movi Performance Gym. Daarnaast trok ik ontelbare baantjes in het zwembad van Tiel en ook mijn werk kostte de nodige energie. Het is dus lekker druk, maar doordat ik alles wat handiger plan, hoef ik geen afspraken af te zeggen of te verzetten. Heel fijn! Jullie horen over twee weken weer van mij.

Tot dan!
Moniek