• Joyce van Assen loopt de Nijmeegse vierdaagse!
  • whatsapp-image-2019-07-18-at-182419
  • whatsapp-image-2019-07-18-at-182418
  • whatsapp-image-2019-07-18-at-182638
  • whatsapp-image-2019-07-18-at-182511
  • whatsapp-image-2019-07-19-at-190025

Joyce van Assen loopt de Nijmeegse vierdaagse!

Dagelijks begeleidt Joyce van Assen mensen die hun levensstijl willen verbeteren. Zelf heeft ze al aardig wat uitdagingen gehad op het gebied van gezondheid. Inmiddels hangt er bij Joyce aan de muur een mooi aantal medailles. De vierdaagse van 2019 kon daar uiteraard nog wel bij. Samen met Sebastiaan van Nieuwenhuizen en Niels Monster ging ze het wandelavontuur aan. En elke dag hield ze Moniek Smits op de hoogte van haar wel en wee. Het was pittig, emotioneel, maar bovenal hebben ze met z’n drieeën genoten!

Dag 1
‘s Morgens om half vijf startten Joyce, Sebastiaan en Niels aan de eerste van vier wandeldagen. Iedereen nog fris en fruitig en vol goede moed. Dat de vierdaagse zwaar zou worden, wisten ze. Toch lopen ze de eerste dag met veel plezier. Om de tien kilometer hielden ze pauze en rond half vier kwam het drietal over de finishlijn. Joyce had het de laatste vijf kilometer een beetje zwaar. Ze had g flink last van haar heup en bovenbenen, maar dat is zeker niet gek na 50 kilometer. Onderweg leerden ze nieuwe mensen leren kennen. Altijd leuk. Joyce was heel blij dat ze de eerste dag had gehaald.

Dag 2
Omdat Joyce een hekel heeft aan blaren, had ze - heel wijs - haar voet vooraf al laten tapen. Maar helaas. Op de tweede dag moest ze toch langs de EHBO-post om haar kleine teen te laten behandelen. Vorig jaar was de tweede dag een heftige dag voor Joyce. Alles was toen eigenlijk teveel. Maar dit jaar ging het goed! Uiteraard had ze hier en daar wat pijntjes, maar toch hadden Joyce, Sebastiaan en Niels opnieuw een fantastische dag. Om tien over vier waren ze binnen. Tijd om even te relaxen voordat ze aan dag 3 zouden beginnen.

Dag 3
De derde dag is voor velen een zware dag. Joyce en haar wandelvrienden verschenen om kwart over vier aan de start. Nadat ze al twee dagen flink wat kilometers hadden gelopen, mochten ze nu ook nog de zevenheuvelenweg overwinnen... Dat viel niet mee. Voor Joyce was het een emotionele rollercoaster. Ze was te ver gevorderd om op te geven, maar vroeg zich regelmatig af waarom ze dit nou eigenlijk aan het doen was. Het was warm en het is eigenlijk gewoon een heel eind lopen. Een heftige dag dus. Maar Joyce genoot tot aan de laatste kilometer. Ze kwamen met gemak op tijd over de finishlijn.

Dag 4
De laatste dag van de Nijmeegse vierdaagse. Een dag met erg veel pijn en momenten waarop Joyce eigenlijk gewoon niet meer kon. Maar Joyce, Sabastiaan en Niels hebben de vierdaagse uitgelopen! Ze hebben veel met de militaire detachementen mee gelopen omdat die militairen een fijn constant tempo aanhielden. Ze hebben het gehaald! ‘Ik heb tijdens de Via Gladiola wel wat tranen gelaten, hoor. Wát een euforie is dat zeg! Een grandioos gevoel’, vertelt Joyce na afloop.

Het drietal gaat nu een paar dagen goed uitrusten en herstellen. Veens-nieuws feliciteert naast Joyce van Assen ook Erik van Engelenhoven, Joyce van Erp, Karla Hiensch en alle andere finishers met deze fantastische prestatie.