Op naar de halve marathon!

Op naar de halve marathon!

Soms ben je op een punt dat je zegt ‘ik stop er gewoon mee, want het is nu mijn tijd niet’. Twee weken geleden was ik even op dat punt. Ik viel niet af, het hardlopen ging niet, de zin was ver te zoeken en ik was moe. Die avond had ik de City Run in Veenendaal en ik had er gewoon echt geen zin in. Maar goed je meld je aan en zo’n organisatie werkt hard om alles goed te regelen dus ergens dacht ik van ik moet gewoon gaan.  

Die avond heb ik een deal met mijzelf gesloten. Als ik niet onder de 40 minuten zou lopen dan was het gewoon klaar. Ik had dan mijn best gedaan en ja, dan was het project maar mislukt. Jullie hadden misschien 5 minuten gedacht wat zonde, maar daarna zou het leven gewoon weer verder gaan. Bij de start van de 5 km was het lekker druk. Er waren een heleboel toeschouwers en de sfeer was fantastisch. Ik startte iets sneller dan gepland, maar ik dacht als ik nou het eerste rondje van 2,5 km iets sneller loop dan kan ik het twee rondje wat rustiger doen. Het eerste rondje ging goed, niets aan de hand en ik liep beter dan verwacht. Het tweede rondje was bedoeld om rustiger aan te doen, maar ik zag 16 minuten op de klok staan en ik dacht als ik het tweede rondje eerst snel start kom ik misschien wel heel dicht bij de 35 minuten. Eigenlijk ben ik niet meer afgezwakt en deed ik bij de finish ook nog even een flinke eindsprint. Toen ik mijn horloge stopzette stond er 33:21 en ik wist even niet wat me overkwam.

In de wolken
Mijn beste tijd was 35:14 en ik had in deze wedstrijd gewoon even mijn persoonlijke record verbroken. De hele weg naar huis was ik gewoon verbaasd en zweefde ik ergens rond op een wolk hoog in de lucht. Ik besefte pas veel later, toen ik thuis was, dat ik nu wel die halve marathon moet lopen, want dat was tenslotte de deal. Soms is het goed om jezelf een ultimatum te stellen gewoon om eens te checken of je wel op de goede weg bent. Na best vaak mezelf teleur te stellen was het goed dat ik nu een keer gewoon een doel behaalde. De maandag na de wedstrijd hadden we een leuke intervaltraining op de planning staan en ook deze training volbracht ik goed. Ik heb er gewoon weer zin in gekregen en ik moet en zal die halve marathon uitlopen.

We gaan door
Vorige week donderdag had ik een afspraak met Joyce van Assen. Ik ben niet in kilo’s afgevallen, maar wel is mijn vetpercentage gezakt. Dat ik mijn mentale knop weer goed heb staan betekent niet dat ik meteen veel afval en dat is ook niet echt mijn doel. Ik heb goede handvaten meegekregen om weer gezonder te gaan eten en structuur te krijgen in mijn voeding. Ik zat die dag in de goede flow dus ik heb maar meteen een afspraak gemaakt met Richard van Sterkenburg. Hij begeleidt mij nog steeds op het hardloopgebied richting de halve marathon. Mijn 8 weken schema is bijna klaar en ik ga me nu klaarstomen voor 16 december.

Ik vind het nog steeds spannend, maar Richard en ik zijn ervan overtuigd dat ik hem uit ga lopen. De komende tijd ga ik me volledig concentreren op de wedstrijd en hopelijk kan ik jullie daarna het nieuws brengen dat ik hem ook nog in een mooie tijd heb uitgelopen.

Tot snel!
Moniek