Voedingscoach Joyce recenseert: Eet als een expert - Party Time

Voedingscoach Joyce recenseert: Eet als een expert - Party Time

Recepten-, lifestyle- en voedingsboeken komen als paddestoelen uit de grond geschoten. Het zijn er zoveel, dat het steeds lastiger wordt om de juiste weg te vinden tussen (ongefundeerde) meningen, voedingshypes en feiten om te kunnen onderscheiden wat wél bewezen gezond is.

Joyce van Assen van New You, Food & Coaching houdt zich graag bezig met voeding. Zo puilt haar boekenkast uit van het gezonde leesvoer. Speciaal voor Veens. recenseert ze een aantal van deze gezonde boeken. Deze keer: receptenboek Eet als een expert - Party Time.

Eet als een expert - Party Time
I’m a Foodie’s Eet als een expert - Party Time gaat niet alleen over partyfood maar geeft je ook kennis. Wanneer je het boek ziet, krijg je al meteen zin om aan de gang te gaan. Na de boeken Eet als een expert en Eet als een atleet is dit hét nieuwe boek om mensen te inspireren gezonder te eten. Een van de grote voordelen is dat dit een co-creatie is van meerdere diëtisten en hierdoor van meerdere kanten uit leuke inspiratie geeft.

Het boek begint met een korte inleiding over wat plant based eten inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. Vervolgens delen ze allerlei plant based recepten. Ik ben zéker een voorstander van recepten zonder onnatuurlijke toevoegingen! De recepten ogen allemaal supergezond! Ook recepten als cakes en taart komen aan bod, maar dan met een gezonde twist, zoals de mangotaart van Saraï Pannenkoek. En… een recept dat zéker hoog op mijn lijst voor tijdens een zomerse barbecue komt te staan, is de -zo te zien heerlijke- fruitige witte kool salade.

Al met al een super receptenboek met inspiratie voor allerlei soorten feestjes. Van verjaardag tot barbecue tot babyshower. Een leuke en frisse wind, juist door echt partyfood aan te passen tot gezondere varianten. 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl