Voedingscoach Joyce recenseert: Eet beter in 28 dagen

Voedingscoach Joyce recenseert: Eet beter in 28 dagen

Recepten-, lifestyle- en voedingsboeken komen als paddestoelen uit de grond geschoten. Het zijn er zoveel, dat het steeds lastiger wordt om de juiste weg te vinden tussen ongefundeerde meningen, voedingshypes en te onderscheiden wat wél bewezen gezond is.

Joyce van Assen van New You, Food & Coaching houdt zich graag bezig met voeding. Zo puilt haar boekenkast uit van het gezonde leesvoer. Speciaal voor Veens. recenseert ze een aantal van deze gezonde boeken. Deze keer: Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer
De titel roept bij mij zowel enthousiasme als weerstand op. Weerstand omdat het lijkt alsof het gelijk goed is als een huisarts iets zegt, dus dat lijkt voor mij in eerste instantie een goede marketingtruc. Enthousiasme roept het bij me op, omdat het boek suggereert dat er eindelijk een huisarts is die meer van voeding weet dan de gemiddelde huisarts en hier ook het belang van inziet. Helaas zie ik vaker de omgekeerde wereld dan dit.

Wanneer je het boek openslaat kom je er snel achter dat het niet zomaar een huisarts is die iets schrijft, maar één die aan den lijve heeft ondervonden wat voeding voor je kan doen. Een typisch advies is: je hoeft helemaal niets. Dit gaat over dat iedereen altijd maar denkt van alles te moeten doen. Dit is gelukkig niet waar, je mag vooral ook uitzoeken wat jij wel of niet prettig vindt.

Ongeveer 75% is gewijd aan recepten. De recepten variëren van een gezondere versie van chili con carne, maar ook lekkere soepen en bijvoorbeeld kaascrackers. Een boek met een frisse en onderbouwde kijk op voeding!


 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl