Voedingscoach Joyce recenseert: Herstel je hormonen in 10 stappen

Voedingscoach Joyce recenseert: Herstel je hormonen in 10 stappen

Recepten-, lifestyle- en voedingsboeken komen als paddestoelen uit de grond geschoten. Het zijn er zoveel, dat het steeds lastiger wordt om de juiste weg te vinden tussen ongefundeerde meningen, voedingshypes en te onderscheiden wat wél bewezen gezond is.

Joyce van Assen van New You, Food & Coaching houdt zich graag bezig met voeding. Zo puilt haar boekenkast uit van het gezonde leesvoer. Speciaal voor Veens. recenseert ze een aantal van deze gezonde boeken. Deze keer: Herstel je hormonen in 10 stappen.

Dit boek is helemaal gefocust op vrouwen: kennis als vrouw zijnde, over hormonen en hormonen herstellen. Bijvoorbeeld: wanneer heb je een laag oestrogeen? Veel vrouwen negeren een laag oestrogeen, omdat men denkt dat het er eenmaal bij hoort. Er komen vijf boosdoeners aan bod, waaronder stress. Het boek staat boordevol goed onderbouwde informatie. De schildklier krijgt in dit boek een duidelijk podium, mooi! De schildklier wordt vaak vergeten, terwijl het wel de grootste hormoonfabriek van je lichaam is die alles te maken heeft met je stofwisseling. De recepten zijn ook een mooie toevoeging aan het boek!

Het boek bevat ook een tien stappenplan waar je je op kan focussen voor een betere hormonenhuishouding, waar ik ook voor een groot deel achter sta. Alleen is er die stap 3, waarbij ze aangeven dat je maximaal 3 maaltijden moet eten, zonder tussendoortjes. Uit de praktijk merk ik dat dat niet voor iedereen werkt. Dat is altijd het lastige aan boeken: het wordt voor zoveel mogelijk mensen in één format gegoten. Dan behalen héél veel mensen winst, maar er is toch altijd een uitzonderingsgroep waarvoor het niet werkt.

Het is een boek voor mensen met hormoongerichte klachten, of voor mensen die al gezond bezig zijn maar nog niet hun doelen behalen.

 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl