Voedingscoach Joyce recenseert: RENS – mijn lifestyle guide

Voedingscoach Joyce recenseert: RENS – mijn lifestyle guide

Recepten-, lifestyle- en voedingsboeken komen als paddestoelen uit de grond geschoten. Het zijn er zoveel, dat het steeds lastiger wordt om de juiste weg te vinden tussen ongefundeerde meningen, voedingshypes en te onderscheiden wat wél bewezen gezond is.

Joyce van Assen van New You, Food & Coaching houdt zich graag bezig met voeding. Zo puilt haar boekenkast uit van het gezonde leesvoer. Speciaal voor Veens. recenseert ze een aantal van deze gezonde boeken. Deze keer: RENS- my lifestyle guide.

De eerste indruk is goed: een vrolijke een lichte uitstraling. Lekker beachy! Ik ben erg benieuwd naar het boek, helemaal na Powerfood 1 en 2. In deze boeken stonden héle lekkere recepten, die wel als nadeel hadden dat je voor de ingrediënten naar 10 verschillende winkels moet gaan. Ik sta zelf graag in de keuken en vind dat zelf geen probleem, maar ik merk bij mijn cliënten dat zij dat niet als toegankelijk ervaren. Tot dusver: erg nieuwsgierig.

Al gauw valt op dat dit boek veel meer een totaalboek is dan de eerdere boeken. Het begint eerder over relaxen en positieve vibes dan over voeding. Daar ben ik blij mee! We zijn allemaal gestrest. En dan is het belangrijk om niet te vergeten te relaxen. Ook heeft dit boek het onderdeel beauty: met recepten van onder andere scrubjes. Er staat ook welke voeding goed voor je huid is. Kortom: dit boek gaat niet alleen over wat je allemaal niet mag en wel moet, maar ook over dat je vooral weleens lief voor jezelf moet zijn. Er gaat ook een stuk over detoxen, bewegen en over jouw voetafdruk op de planeet. Een heel volledig boek, eigenlijk.

Dit boek koop je niet alleen als receptenboek, maar meer als totaalboek. En… de recepten bevatten minder moeilijke ingrediënten dan de eerdere boeken!

 

 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl