Voedingscoach Joyce recenseert: Rock your body

Voedingscoach Joyce recenseert: Rock your body

Recepten-, lifestyle- en voedingsboeken komen als paddestoelen uit de grond geschoten. Het zijn er zoveel, dat het steeds lastiger wordt om de juiste weg te vinden tussen ongefundeerde meningen, voedingshypes en te onderscheiden wat wél bewezen gezond is.

Joyce van Assen van New You, Food & Coaching houdt zich graag bezig met voeding. Zo puilt haar boekenkast uit van het gezonde leesvoer. Speciaal voor Veens. recenseert ze een aantal van deze gezonde boeken. Deze keer: Rock your body.

Net als bij veel andere voedingsboeken, gaat deze weer over een challenge: in 28 dagen deze keer. Ik geloof dat je in 28 dagen een hoop kunt bewerkstelligen, maar geen échte lifestylechange.

Het boek is gekoppeld aan een online platform met handige work-outs. Goed! En in vergelijking tot de eerdere boeken van deze dames, is hier ook meer in gefocust op lifestyle, wat ik ook erg positief vind! Ook ben ik erg te spreken over de pagina’s waarin ze anderen aan het woord laten en ook over de hele toffe haalbare doelen voor bijvoorbeeld betere zithoudingen of beter rechtop lopen.

Wat ik minder vind, is de uitspraak dat zij dachten dat voeding allesbepalend was, tot ze gingen sporten. Sporten kán je doelen gigantisch ondersteunen en is ook erg belangrijk, maar de voeding is toch echt leidend. Ik mis in het boek de diepte: er staat héél veel informatie in waar je niet genoeg over te weten komt. Aan de andere kant wakkert dat dan mogelijk wel weer de nieuwgierigheid van mensen aan die nog weinig met voeding doen.

Je merkt -sterker dan bij bijvoorbeeld Rens Kroes- dat deze dames hun merk zijn. Dus je ziet overal foto’s waar ze hip, leuk en trendy opstaan. Dat vind ik helemaal niet erg, maar soms mis ik wel de lifestylefoto’s en de samenhang tussen foto’s en tekst. 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl