Voedingsdagboek uitgelicht: ICT’er Ton
Toewerken naar een gezond eetpatroon begint met het in kaart brengen van het huidige voedingspatroon. Daarom start het coachingstraject bij Joyce van Assen van New You, Food en Coaching met het inleveren van een voedingsdagboek van één week.
Aan de hand van het voedingsdagboek wordt beetje bij beetje aan de voeding gewerkt. Voor www.veens-nieuws.nl licht Joyce een tipje van de sluier op over hoe die feedback eruitziet.
Ton (54) werkt in de ICT, sport twee keer in de week en wandelt daarnaast veel met de hond.
Voedingsdagboek
Dag 1
|
Eten
|
Drinken
|
07.00 uur
|
250 ml halfvolle melk met 33 gram havermout en 15 gram rozijnen
|
|
8.15 en 9.15 uur
|
|
Latte macchiato zonder suiker uit de automaat
|
11.00 uur
|
1 gekookt ei
|
Lemon-ginger thee
|
13.00 uur
|
250 gram magere Franse kwark met circa 30 gram krokante granola
|
|
15.00 uur
|
1 appel en 1 golden kiwi
|
|
16.00 uur
|
1 sinaasappel
|
Lemon-ginger thee
|
17.30 uur
|
1 rolladeschijf,
8 kleine gekookte aardappelen
3 groentelepels rode kool
100 gram appelmoes
150 ml magere vanilleyoghurt
|
|
20.30 uur
|
1 plak bitterkoekjescake
|
200 ml Zonnatura kruidenthee
|
Avond-nacht
|
8 kokindjes (onderdrukken van het hoesten)
|
1 borrelglas kruidenbitter
|
Dag 2
|
Eten
|
Drinken
|
07.00 uur
|
3 halve sneetjes volkorenbrood belegd met halvarine en resp. ½ plak 48+ kaas, filet americain, pure hagelslag
|
200 ml winterthee
|
8.15 en 9.15 uur
|
|
Latte macchiato zonder suiker uit de automaat
|
11.00 uur
|
1 gekookt ei
|
Lemon-ginger thee
|
13.00 uur
|
250 gram magere Franse kwark met 1 golden kiwi
|
Lemon-ginger thee
|
14.30 uur
|
|
150 ml chocolademelk (automaat)
|
15.30 uur
|
1 sinaasappel
|
|
16.30 uur
|
1 appel
|
Lemon-ginger thee
|
18.00 uur
|
3 scheppen groentesoep,
3 sneeën kaas-uienbrood (eigen baksel) met smeerkaas
|
|
20.15 uur
|
1 plak bitterkoekjescake
|
200 ml Zonnatura kruidenthee
|
21.30 uur
|
|
150 ml cola light, 1 borrelglas kruidenbitter
|
Dag 3
|
Eten
|
Drinken
|
07.00 uur
|
200 ml melk met 25 gram havermout en 15 gram rozijnen
|
|
8.00 en 9.00 uur
|
|
Latte macchiato zonder suiker uit de automaat
|
10.30 uur
|
1 gekookt ei
|
|
13.00 uur
|
Groene salade met ei, tomaat, komkommer, wapenaer kaas en honing/mosterddressing (van de Jumbo)
|
|
14.30 uur
|
1 sinaasappel en 1 golden kiwi
|
|
16.00 uur
|
1 appel
|
150 ml chocolademelk (automaat)
|
18.00 uur
|
200 gram gekookte aardappelen,
400 gram spinazie,
75 gram half om half gehakt + 75 gram rundergehakt, jus
|
|
20.30 uur
|
1 plak bitterkoekjescake
|
200 ml witte thee (bosbes/gember)
|
22.00 uur
|
2 flikken
|
200 ml witte thee (bosbes/gember)
|
22.30 uur
|
|
1 borrelglas kruidenbitter
|
Dag 4
|
Eten
|
Drinken
|
07.00 uur
|
2 donkerbruine crackers, belegd met roomboter en resp. ½ plak 48+ kaas en pure hagelslag
|
200 ml rooibosthee (mango/chai)
|
8.00 en 9.00 uur
|
|
Latte macchiato zonder suiker uit de automaat
|
10.30 uur
|
1 banaan
|
|
14.00 uur
|
250 gram magere Franse kwark met circa 30 gram krokante granola
|
250 Lemon ginger thee
|
15.00 uur
|
1 appel
|
|
16.00 uur
|
1 sinaasappel
|
|
17.30 uur
|
400 g nasi (met kip), 100 g basmatirijst met vloeibare boter en suiker
|
|
20.00 uur
|
1 jodenkoek
|
200 ml zoethoutthee (met een el honing)
|
21.30 uur
|
|
150 ml Cola light, 1 borrelglas kruidenbitter
|
Dag 5
|
Eten
|
Drinken
|
07.00 uur
|
200 ml melk, 25 gram havermout en 15 gram rozijnen
|
|
8.00 en 9.00 uur
|
|
Latte macchiato zonder suiker uit de automaat
|
10.30 uur
|
1 banaan
|
|
12.30 uur
|
250 gram Franse kwark met circa 30 gram granola
|
|
14.00 uur
|
2 meergranen biscuits (krent/rozijn)
|
|
15.00 uur
|
1 sinaasappel
|
|
18.00 uur
|
* 1 stukje makreel, 1 gevuld half ei, 1 schepje aardappelsalade, 1 schepje preisalade, 1 stukje gepaneerde zalm, 1 stukje wrap met klein stukje zalm en sla
* Wokgerecht met schepje varkenshaas, paprika, ui, champignons, prei, taugé, mie en ketjapsaus
* Bordje nasi met 1 stokje kipsaté, schepje foeyonghai, schepje babi pangang en enkele stukjes buikspek
* 3 druiven m chocodip, 3 aardbeien en 3 lychees
|
150 ml spa rood,
150 ml cappuchino
|
20.30
|
|
1 kop zoethoutthee
|
22.00
|
3 kaasstengels
|
1 glas cola light,
1 borrelglas kruidenbitter
|
Dag 6
|
Eten
|
Drinken
|
09.00 uur
|
1 volkoren cracker-roomboter-1/2 plak 30+ kaas
1 volkoren cracker-roomboter-pure hagelslag
1 waldkorn bolletje- roomboter-1 plak schwarzwalder schinken- 1 gekookt ei
|
200 ml koffie verkeerd
|
12.00 uur
|
1 krentenbol + ½ plak 30+ kaas
|
200 ml koffie verkeerd
|
15.30 uur
|
1,5 soeplepel groentesoep
|
200 ml Zonnatura kruidenthee
|
18.00 uur
|
2 pitabroodjes met gebraden, gemarineerde kip, slamix, gele paprika, zelfgemaakte knoflooksaus
2 kipdrumsticks
1 ons frietjes (airfryer) met theelepel mad-saus
|
|
20.00 uur
|
1 stukje cakerol
|
200 ml witte thee (bosbes/gember)
|
22.00 uur
|
|
1 borrelglas kruidenbitter
|
Nacht
|
5 dropjes (om de hoest te onderdrukken)
|
|
Dag 7
|
Eten
|
Drinken
|
10.00 uur
|
½ volkoren triangel met halvarine, 1 plak jong belegen 30+ kaas met handje slamix
½ volkoren triangel met halvarine, 1 plak schwarzwalder schinken, handje slamix en 1 gekookt ei
1 mini croissantje met aardbeienjam
1 mini bolletje bruin met halvarine en filet americain
1 mini bolletje wit met roomboter en pure hagelslag
|
200 ml koffie verkeerd
|
14.00 uur
|
1 droge krentenbol
|
|
15.30 uur
|
1 banaan
|
|
18.00 uur
|
2 volkoren pannenkoeken met spek en stroop
2 volkoren pannenkoeken met witte basterdsuiker
|
|
20.30 uur
|
1 stukje cakerol
|
200 ml witte thee (bosbes/gember)
|
22.00 uur
|
1 appel, 1 handje ribbelchips, zwarte peper, zeezout
|
300 ml roosvicee 1 borrelglas kruidenbitter
|
Feedback Joyce
Wat opvalt aan de drankjes in je eetdagboek, de latte uit de automaat en ook de Zonnatura kruidenthee, is dat er helaas suikers aan toegevoegd zijn. Het is belangrijk om je daar bewust van te zijn! Probeer verder het zwaartepunt van de dag (wat betreft calorieën) meer naar de ochtend te krijgen, en kies voor maximaal zes eetmomenten op een dag. Zorg ook dat je dagelijks voldoende groentes binnenkrijgt. Rond het sporten zou ik adviseren net wat meer eiwitten te nemen!
|
|
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl.
|