Voedingsdagboek uitgelicht: ICT’er Ton

Voedingsdagboek uitgelicht: ICT’er Ton

Toewerken naar een gezond eetpatroon begint met het in kaart brengen van het huidige voedingspatroon. Daarom start het coachingstraject bij Joyce van Assen van New You, Food en Coaching met het inleveren van een voedingsdagboek van één week. 

Aan de hand van het voedingsdagboek wordt beetje bij beetje aan de voeding gewerkt. Voor www.veens-nieuws.nl licht Joyce een tipje van de sluier op over hoe die feedback eruitziet.

Ton (54) werkt in de ICT, sport twee keer in de week en wandelt daarnaast veel met de hond.

Voedingsdagboek 

Dag 1

Eten

Drinken

07.00 uur

250 ml halfvolle melk met 33 gram havermout en 15 gram rozijnen

 

8.15 en 9.15 uur

 

Latte macchiato zonder suiker uit de automaat

11.00 uur

1 gekookt ei

Lemon-ginger thee

13.00 uur

250 gram magere Franse kwark met circa 30 gram krokante granola

 

15.00 uur

1 appel en 1 golden kiwi

 

16.00 uur

1 sinaasappel

Lemon-ginger thee

17.30 uur

1 rolladeschijf,

8 kleine gekookte aardappelen

3 groentelepels rode kool

100 gram appelmoes

150 ml magere vanilleyoghurt

 

20.30 uur

1 plak bitterkoekjescake

200 ml Zonnatura kruidenthee

Avond-nacht

8 kokindjes (onderdrukken van het hoesten)

1 borrelglas kruidenbitter

 

Dag 2

Eten

Drinken

07.00 uur

3 halve sneetjes volkorenbrood belegd met halvarine en resp. ½ plak 48+ kaas, filet americain, pure hagelslag

200 ml winterthee

8.15 en 9.15 uur

 

Latte macchiato zonder suiker uit de automaat

11.00 uur

1 gekookt ei

Lemon-ginger thee

13.00 uur

250 gram magere Franse kwark met 1 golden kiwi

Lemon-ginger thee

14.30 uur

 

150 ml chocolademelk (automaat)

15.30 uur

1 sinaasappel

 

16.30 uur

1 appel

Lemon-ginger thee

18.00 uur

3 scheppen groentesoep,

3 sneeën kaas-uienbrood (eigen baksel) met smeerkaas

 

20.15 uur

1 plak bitterkoekjescake

200 ml Zonnatura kruidenthee

21.30 uur

 

150 ml cola light, 1 borrelglas kruidenbitter

 

Dag 3

Eten

Drinken

07.00 uur

200 ml melk met 25 gram havermout en 15 gram rozijnen

 

8.00 en 9.00 uur

 

Latte macchiato zonder suiker uit de automaat

10.30 uur

1 gekookt ei

 

13.00 uur

Groene salade met ei, tomaat, komkommer, wapenaer kaas en honing/mosterddressing (van de Jumbo)

 

14.30 uur

1 sinaasappel en 1 golden kiwi

 

16.00 uur

1 appel

150 ml chocolademelk (automaat)

18.00 uur

200 gram gekookte aardappelen,

400 gram spinazie,

75 gram half om half gehakt + 75 gram rundergehakt,
jus

 

20.30 uur

1 plak bitterkoekjescake

200 ml witte thee (bosbes/gember)

22.00 uur

2 flikken

200 ml witte thee (bosbes/gember)

22.30 uur

 

1 borrelglas kruidenbitter

 

Dag 4

Eten

Drinken

07.00 uur

2 donkerbruine crackers, belegd met roomboter en resp. ½ plak 48+ kaas en pure hagelslag

200 ml rooibosthee (mango/chai)

8.00 en 9.00 uur

 

Latte macchiato zonder suiker uit de automaat

10.30 uur

1 banaan

 

14.00 uur

250 gram magere Franse kwark met circa 30 gram krokante granola

250 Lemon ginger thee

15.00 uur

1 appel

 

16.00 uur

1 sinaasappel

 

17.30 uur

400 g nasi (met kip), 100 g basmatirijst met vloeibare boter en suiker

 

20.00 uur

1 jodenkoek

200 ml zoethoutthee (met een el honing)

21.30 uur

 

150 ml Cola light, 1 borrelglas kruidenbitter

 

Dag 5

Eten

Drinken

07.00 uur

200 ml melk, 25 gram havermout en 15 gram rozijnen

 

8.00 en 9.00 uur

 

Latte macchiato zonder suiker uit de automaat

10.30 uur

1 banaan

 

12.30 uur

250 gram Franse kwark met circa 30 gram granola

 

14.00 uur

2 meergranen biscuits (krent/rozijn)

 

15.00 uur

1 sinaasappel

 

18.00 uur

* 1 stukje makreel, 1 gevuld half ei, 1 schepje aardappelsalade, 1 schepje preisalade, 1 stukje gepaneerde zalm, 1 stukje wrap met klein stukje zalm en sla

* Wokgerecht met schepje varkenshaas, paprika, ui, champignons, prei, taugé, mie en ketjapsaus

* Bordje nasi met 1 stokje kipsaté, schepje foeyonghai, schepje babi pangang en enkele stukjes buikspek

* 3 druiven m chocodip, 3 aardbeien en 3 lychees

150 ml spa rood,

150 ml cappuchino

20.30

 

1 kop zoethoutthee

22.00

3 kaasstengels

1 glas cola light,

1 borrelglas kruidenbitter

 

 

Dag 6

Eten

Drinken

09.00 uur

1 volkoren cracker-roomboter-1/2 plak 30+ kaas

1 volkoren cracker-roomboter-pure hagelslag

1 waldkorn bolletje- roomboter-1 plak schwarzwalder schinken- 1 gekookt ei

200 ml koffie verkeerd

12.00 uur

1 krentenbol + ½ plak 30+ kaas

200 ml koffie verkeerd

15.30 uur

1,5 soeplepel groentesoep

200 ml Zonnatura kruidenthee

18.00 uur

2 pitabroodjes met gebraden, gemarineerde kip, slamix, gele paprika, zelfgemaakte knoflooksaus

2 kipdrumsticks

1 ons frietjes (airfryer) met theelepel mad-saus

 

20.00 uur

1 stukje cakerol

200 ml witte thee (bosbes/gember)

22.00 uur

 

1 borrelglas kruidenbitter

Nacht

5 dropjes (om de hoest te onderdrukken)

 

 

Dag 7

Eten

Drinken

10.00 uur

½ volkoren triangel met halvarine, 1 plak jong belegen 30+ kaas met handje slamix

½ volkoren triangel met halvarine, 1 plak schwarzwalder schinken, handje slamix en 1 gekookt ei

1 mini croissantje met aardbeienjam

1 mini bolletje bruin met halvarine en filet americain

1 mini bolletje wit met roomboter en pure hagelslag

200 ml koffie verkeerd

14.00 uur

1 droge krentenbol

 

15.30 uur

1 banaan

 

18.00 uur

2 volkoren pannenkoeken met spek en stroop

2 volkoren pannenkoeken met witte basterdsuiker

 

20.30 uur

1 stukje cakerol

200 ml witte thee (bosbes/gember)

22.00 uur

1 appel,
1 handje ribbelchips, zwarte peper, zeezout

300 ml roosvicee
1 borrelglas kruidenbitter

Feedback Joyce
Wat opvalt aan de drankjes in je eetdagboek, de latte uit de automaat en ook de Zonnatura kruidenthee, is dat er helaas suikers aan toegevoegd zijn. Het is belangrijk om je daar bewust van te zijn! Probeer verder het zwaartepunt van de dag (wat betreft calorieën) meer naar de ochtend te krijgen, en kies voor maximaal zes eetmomenten op een dag. Zorg ook dat je dagelijks voldoende groentes binnenkrijgt. Rond het sporten zou ik adviseren net wat meer eiwitten te nemen!

 

 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl