Voedingsdagboek uitgelicht: woonbegeleider Judith

Voedingsdagboek uitgelicht: woonbegeleider Judith

Toewerken naar een gezond eetpatroon begint met het in kaart brengen van het huidige voedingspatroon. Daarom start het coachingstraject bij Joyce van Assen van New You, Food en Coaching met het inleveren van een voedingsdagboek van één week. 

Aan de hand van het voedingsdagboek wordt beetje bij beetje aan de voeding gewerkt. Voor www.veens-nieuws.nl licht Joyce een tipje van de sluier op over hoe die feedback eruitziet.

Judith (31) werkt als woonbegeleider op een woongroep.
Vrijetijdsbesteding: fotograferen, schilderen, tekenen, sociale contacten.
Sportactiviteiten: yoga, trampolinespringen.

Voedingsdagboek

Dag 1

Eten

Drinken

11.00 uur

Brinta met melk en suiker erin (anders is het echt niet te vreten).

Thee zonder suiker

11.30 uur

3 passievruchten en zelfgebakken donkerbruin brood met kaas, één snee (dat kan je wel vergelijken met twee gewone boterhammen aangezien je dit brood echt niet normaal kan snijden).

Thee zonder suiker

18.00 uur

Aardappels, broccoli en vegetarisch kaasding van vivere.

Water

19.00 uur

Stoofperenvla normale hoeveelheid in zo’n klein toetjesbakje.

 

20.30 uur

Pepernoten met thee!

 

03.00 uur

Kakifruit, want ik had honger toen ik wakker werd.

 

 

Dag 2

Eten

Drinken

6.15 uur

Brinta met melk en suiker.

Sinaasappelsap en thee

11.00 uur, pauze op mijn werk

Twee boterhammen met tonijnsalade.

Twee koppen thee en tussendoor, als ik aan het werk ben, heb ik zo’n drinkfles met water staan die ik tijdens het werken door leegdrink.

14.00 uur, pauze op mijn werk

Tomatensoep in een soepkom.

3 boterhammen met kaas.

Thee en limonade.

18.00 uur

Een steenoven pizza, vers gebakken, met tomaten, kaas, paprika, champignon en nog meer soorten kaas.

Twee glazen rode wijn en glas cola.

20.30 uur

Tapashapjes, kaasplankje met diverse soorten kaas en toastjes met humus en kaas.

 

 

Dag 3

Eten

Drinken

6.15 uur

Halve pizza van de vorige dag nog.

Thee

11.00 uur

Stoofperenvla met muesli erin.

Thee en fles water tussendoor.

13.30 uur

Vegetarische groentesoep en een boterham met kaas.

Thee en water.

19.00 uur

Friet met kaassoufflé van de friettent.

Green ice tea, zo’n blikje.

22.30 uur

Boterham met kaas

 

 

 

Dag 4

Eten

Drinken

10.30 uur

Brinta met melk.

Thee zonder suiker.

12.00 uur ongeveer

4 zelfgebakken koekjes (vegan koekjes met allmaal kruiden erin, zoals peper) en thee bij vriendinnetje.

 

14.00 uur

Zelfgebakken brood met een gebakken ei erop.

Sinaasappelsap. Niet vers, uit een pakje.

17.00 uur

Pompoensoep met zoete aardappel, paprika en pompoen met geitenkaas erdoorheen.

Water.

20.00 uur

(Terug van yoga, dan heb ik altijd honger.) Zak naturel kreukelchips.

 

23.00 uur

Bananenpannenkoek (gemaakt met een banaan en melk, meel).

Thee.

 

Dag 5

Eten

Drinken

8.00 uur

Yoghurt met banaan.

Thee

12.00 uur

Zelfgebakken boterham met avocado en gekookt ei.

Thee

18.30 uur

Eetclubje kwam langs dus we hebben bloemkoolcurry gemaakt.

Een halve zak chocoladepepernoten met de hele groep.

Thee en water

 

Dag 6

Eten

Drinken

8.00 uur

Zelfgebakken brood met kaas, één plak.

Thee.

12.00 uur

Bloemkoolcurry met witte rijst.

Gemberdrankje.

19.00 uur

Vegetarische lasagne met spinazie, kaas, tomaten en alle groenten die ik in mijn koelkast had liggen met kaas.

Water.

20.30

Thee

 

 

Dag 7

Eten

Drinken

10.00 uur

Zelfgebakken donkerbruin brood met pindakaas.

Thee.

12.30 uur

Zelfgemaakte cheesecake uit de oven met aardbeien.

Gember drankje.

15.00 uur

Brood met kaas.

Sinaasappelsap.

19.00 uur

Andijviestamppot met vegetarische rookworst

Water.

20.30 uur

 

Thee, formaat theepot.


Feedback Joyce
Je voeding is erg suiker- en koolhydraatrijk en daarnaast krijg je ook veel vetten binnen. Met name door de suikers ga je ook meer snacken. Dit heeft te maken met de suikerpieken en -dalen die je hebt.

- Probeer te zorgen dat je iedere dag 2-3 stuks fruit eet. 

- Aan 300 gram groenten kun je makkelijker komen als je het meer verdeelt over de dag (meerdere eetmomenten). 

- Omdat je geen vlees eet, is het iets lastiger om aan je eiwitten te komen. Dit betekent zéker niet dat het onmogelijk is. Ook o.a. kwark, peulvruchten en zaden en pitten bevatten veel eiwitten. 

 

 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl