• (Ex-) kankerpatiënten en hun naasten in het zonnetje gezet
  • 5-bliss-for-cancer-2018-9105
  • 2-bliss-for-cancer-2018-8856
  • 3-bliss-for-cancer-2018-8904
  • 4-bliss-for-cancer-2018-8989
  • 6-bliss-for-cancer-2018-9192

(Ex-) kankerpatiënten en hun naasten in het zonnetje gezet

Terwijl een jonge zanger op het podium prachtige liedjes zingt, knipt een kapster de grijze haren van een dame. Ernaast geniet een ander van een schoudermassage en een manicure. Een meneer juicht voor de derde keer bij het Rad van Avontuur: hij heeft inmiddels een tas, een tegoedbon en een pakketje met lekkere nootjes gewonnen. 

Overal was wat te beleven afgelopen zaterdag 10 maart in het Ontmoetingshuis in Veenendaal. Onderneemster Arieta Hoek van Bliss Cosmetics organiseerde de Bliss Shine for Cancer dag, en wilde hiermee (ex-)kankerpatiënten en hun naasten een verwendag aanbieden. De lezingen, informatiestands en food corner werden druk bezocht. Ook de kinderen konden zich goed vermaken: clown Doedel gaf een hilarische show en ook Elsa uit Frozen was van de partij!

Vrijwillig
Vooral de food corner was erg in trek: koks bakten de lekkerste lendebiefstuk op een Green Egg, er werd gesmikkeld van de poffertjes en iedereen heeft wel een pizzapuntje gegeten bij de pizzabakker. Overal stonden schalen met bananen, appels en mandarijnen, waar ook gretig van werd gegeten.

De dag werd afgesloten met een spetterende veiling, die maar liefsts 6.000 euro heeft opgebracht. Bezoekers konden bieden op een grote variatie aan kavels, waaronder VIP-kaarten voor het WK schaatsen, verschillende kleding- en cadeaubonnen en een uur lasergamen. De opbrengst van de veiling gaat uiteraard naar het goede doel: het Inloophuis in Veenendaal. Dat gaat het geld inzetten voor activiteiten en uitjes voor kinderen die geconfronteerd worden met kanker.

Het is bijzonder te zien hoeveel kappers, nagelstylistes, visagisten, koks en andere medewerkers zich met z’n allen vrijwillig hebben ingezet om deze groep mensen een fijne dag te bezorgen. Of, zoals een van de kapsters zegt: ‘Het valt buitenstaanders niet uit te leggen hoeveel voldoening dit geeft.’