Bewuster omgaan met verkeersrisico’s dankzij Univé Helpt in Veenendaal.

Bewuster omgaan met verkeersrisico’s dankzij Univé Helpt in Veenendaal.

Op vrijdag 20 september organiseert Univé de landelijke actiedag Univé Helpt. Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten. Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van je verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Vanaf 9.30 tot 17.30 uur verwacht de organisatie ook in Veenendaal leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

Virtual Reality
In de Univé-winkel aan de Adriaan P. de Kleuverstraat 6 in Veenendaal staan vrijdag 20 september drie fietstrainers van Bike Totaal van Wijk fietsen klaar waarop bezoekers plaats kunnen nemen om in Virtual Reality te ervaren hoe het is om op een e-bike deel te nemen aan het verkeer. Ook kunnen deelnemers ontdekken wat apparatuurgebruik in het verkeer doet met je concentratie en reactiesnelheid. Daarnaast kunnen zij meedoen aan een verkeersquiz om te beoordelen of hun kennis van de verkeersregels nog actueel is.

Nieuwe risico’s voorkomen en beperken
Vestigingsleider Michiel Schuur legt het belang achter Univé Helpt uit: ‘Als coöperatie staat Univé van oudsher dichtbij haar leden. Samen met hen willen we schade voorkomen en de gevolgen beperken. Hoe meer schade je voorkomt, hoe minder je immers hoeft te verzekeren. En dat niet alleen, door er alles aan te doen het risico op verkeersongevallen te verkleinen, kunnen we met elkaar ook heel veel leed voorkomen. Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers helpen om te gaan met de risico’s die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van ons team het bewustzijn hierover kunnen vergroten. Op deze manier leveren we op lokaal niveau een effectieve bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid.’