Bliss Shine For Cancer

Bliss Shine For Cancer

Zaterdag 10 maart 2018 lijkt nog ver weg, maar Arieta Hoek (39) weet nu al dat het een bijzondere dag gaat worden. De eigenaresse van Bliss Cosmetics organiseert die dag Bliss Shine For Cancer, een verwendag speciaal voor mensen met kanker en hun naasten.

‘Het gaat zo gaaf worden!’, zegt Arieta stralend. Ze is vol ongeloof dat zoveel mensen en organisaties zich een dag belangeloos willen inzetten voor het goede doel. Zo ook het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost, die de begane grond ter beschikking stelt. De opbrengst van deze Verwendag gaat naar kinderen uit een gezin waar iemand kanker heeft. We gaan deze kinderen even uit de zorgelijke thuis­situatie halen, door uitstapjes te bekostigen die georganiseerd worden via het Inloophuis Veenendaal, aldus Arieta. Inmiddels zijn we een stichting samen met Marjanne Lafère & Alja Köhnen.

De dag is voor zowel mannen als vrouwen, en voor beide groepen worden dan ook activiteiten georganiseerd. Dames kunnen naar stands die zich richten op beauty, of creatieve workshops volgen. Op het podium treden divers artiesten op. De heren kunnen zich uitleven op de patio, daar wordt gebarbecued op de Green Egg of tijdens een bootcamp of autoritje. Ook aan de kinderen is er gedacht, zo is er een clown aanwezig en kan er gesport worden. De rode loper ligt uit voor iedereen!

Arieta weet zelf heel goed waar ze het over heeft: twee keer werd bij haar borstkanker geconstateerd. Tijdens haar ziekte werd zij door een vriendin verwend met een make-upadvies door een visagiste, om de zorgen om haar gezondheid even te vergeten. Arieta werd hier zó blij van, dat zij besloot zelf visagiste te worden zodat zij anderen net zo kan laten stralen als zij. Inmiddels is ze een jaar ondernemer en wil ze kankerpatiënten en hun naasten ook zo’n verwendag geven.