De kracht van Movi Performance Gym

De kracht van Movi Performance Gym

Moniek heeft afgelopen jaar ondervonden wat de kracht is van Movi Performance Gym, een gym die alleen abonnementen heeft die maandelijks opzegbaar zijn. 

Want, het is niet de intentie van Gertjan van ‘t Hoog (eigenaar), Kevin Nicola en Niels de Jong om mensen iets aan te smeren. En, bovenal, ze geloven in hun product. En dat blijkt. Na één jaar, hebben ze nagenoeg geen opzegging binnen.

Eerlijk is eerlijk. Als je de Gym binnenkomt en je bent de gemiddelde sportschool gewend, dan sta je toch even te kijken. Waar zijn de cardio-apparaten? En… die enorme krachttrainingsrekken zien er indrukwekkend (lees: angstaanjagend) uit. Gertjan legt uit: ‘Bij ons train je nóóit alleen. Wij doen begeleiding een-op-een, in een groep van 4 mensen of van 6. Ook bij de groepen geldt dat de begeleiding persoonlijk is, je doet je eigen training binnen de groep.’

Zo ook Moniek Smits, waar Kevin de trainer van is. Kevin vertelt: ‘Moniek liep al hard en ze had al wel een cardio-basis. Maar haar startpunt zat wat betreft de kracht écht op de nul. Toch is die krachttraining ook zo belangrijk voor je belastbaarheid en mobiliteit. We hebben haar ingedeeld bij de Metcon Metabolic Conditioning, een high intensity workout waarbij krachttraining gecombineerd wordt met korte cardio-oefeningen op hoge intensiteit’.

Gertjan vertelt hoe veel sportscholen reclame maken voor een sportabonnement in combinatie met persoonlijke begeleiding, maar dat dat in praktijk betekent dat een fitnesstrainer in zijn eentje 500 tot 1000 man moet begeleiden. ‘Dat komt dan vaak neer op het maken van een vrij algemeen schemaatje en het geven van een beknopte uitleg.’

Kevin en Gertjan hebben beiden bij een high-end sportschool als personal trainer gewerkt, dus voornamelijk een-op-een trainingen. Gertjan: ‘Personal training is een geweldig product, waar je het leven van mensen echt mee kan veranderen… alleen is het niet voor iedereen financieel haalbaar.’ En dat was iets, waar beiden heren mee zaten. Want zij wilden die kwaliteit van personal training leveren, maar dan toegankelijk voor een groter publiek. Zo gezegd, zo gedaan en het concept van Movi Performance Gym, dat één jaar bestaat, slaat aan.

En Moniek, die heeft er ook heel wat opgestoken. Gertjan: ‘Het is mooi om te zien hoe ze sterker is, beter beweegt, maar ook stabieler is met een betere coördinatie. Dat is erg belangrijk voor het lopen van de halve marathon.’

Bij Movi Performance Gym is heel veel mogelijk. Zo zijn er pakketten met of zonder voedingsadvies en extra coaching, en geven zij voor al hun leden vele workshops, lezingen en clinics. Meer informatie? Ga gerust eens langs, bel voor een informatieve afspraak, óf, beter nog, maak een afspraak voor een gratis proefles.

 

Movi Perdormance Gym  ||  Sportschool Veenendaal