De Veense Poort: volop woongeluk en leefplezier

De Veense Poort: volop woongeluk en leefplezier

Veenendaal is een heerlijke plek om te wonen. Vraag maar aan Bert. Hij keerde er na wat omzwervingen terug en woont nu met zijn vrouw en kinderen in De Veense Poort. Als je die wijk binnenkomt, kan een vakantiegevoel je zomaar overvallen. Heel aangenaam. 

Bert: ‘Ik heb een mooie jeugd gehad in Veenendaal. Met vriendjes maakte ik vlotten en speelde ik soldaatje bij de Roode Haan. Ik heb heel wat uurtjes aan de Grift zitten vissen.’ Bert werd ouder, verliet Veenendaal en leerde Simone kennen. Zij kwam uit Voorburg en was dus het rumoer en de levendigheid van de grote stad gewend. Toch hoefde Bert niet veel moeite te doen om haar over te halen met hem terug te keren naar Veenendaal. Ze gunnen hun kinderen dezelfde onbezorgde jeugd als Bert.

Dorp en stad
Simone: ‘In Veenendaal vond ik de rust van een dorp en het levendige van een stad. Ik voel me hier op mijn plek.’ Drie jaar geleden betrokken ze hun huis in De Veense Poort, een nieuwbouwwijk bij de kruising Rondweg/Nieuweweg. Het bevalt hun daar zó goed, dat ze, nu hun gezin uitdijt en de huidige starterswoning te krap wordt, volgend jaar verhuizen naar een ruimere nieuwbouwwoning van 101 m2 op steenworp afstand van hun huidige huis. Ook in De Veense Poort.

Over de drempel
Nog zo’n jong koppel: Wim en Natasja. Ze wonen praktisch hun hele leven al in Veenendaal en hadden hier beiden een appartement. Wim verkocht het zijne en trok bij Natasja in. ‘Dit jaar zouden we in juni gaan trouwen’, vertelt Natasja. ‘Vanwege de coronacrisis moesten we ons huwelijk uit­stellen. Een teleurstelling, uiteraard. Om onszelf een beetje te troosten’, grapt ze, ‘hebben we maar een huis gekocht. Haha!’ Ook Wim en Natasja kozen voor een verandawoning met drie slaapkamers in De Veense Poort. Wim hoopt zijn bruid medio 2021 over de drempel van hun nieuwe huis te dragen.

Lekker centraal
Natasja: ‘Toen we een eerste rondje door de wijk liepen, waren we verkocht. Dat komt denk ik door de bouwstijl en de hoge bomen die tijdens de bouw behouden zijn. Wim en ik werken buiten Veenendaal dus dat we zó op de A12 zitten, is ideaal.’ Simone beaamt dat: ‘Ik heb als tolk gebarentaal opdrachten door het hele land. De centrale ligging is heel fijn. En ik ben met de wandelwagen of bakfiets heel snel in het winkelcentrum. Ook prettig. Er zijn goede scholen in de buurt en de kinderen kunnen hier heerlijk spelen.’

Nog beschikbaar
Ben jij ook op zoek naar woongeluk? Best kans dat ook jij je hart verliest aan De Veense Poort. ‘Er is nog een aantal huizen beschikbaar. De woningen worden uitgerust met een eigen warmtepompinstallatie. En met de optie van Suntech Energy om er mooie zonne­panelen op te plaatsen maak je de woning energieneutraal. Op beide verdiepingen is vloerverwarming. Deze zomer wordt gestart met de bouw’, zegt Louise Reede van Van Ginkel & Van Bemmelen NVM makelaars.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de verkopende makelaars:
Diepeveen makelaars, Burgland makelaars en Van Ginkel & Van Bemmelen NVM makelaars.