Een sieraad met een verhaal

Een sieraad met een verhaal

Tineke Roelé, moeder van Nelleke Laméris, was met haar man één van de grondleggers van Juwelier Laméris. Tineke’s liefde voor sieraden, diamanten en juwelen begint bij hun essentie. Toen zij eigenaresse was van Juwelier Laméris maar ook nu zij Het Mineralenwinkeltje runt aan de Patrimoniumlaan.

Menig Veenendaaler kent de bekende anekdote: het juweliersechtpaar kocht de zaak van Nel en Bert Bos, zij waren op hun beurt weer de ouders van bekend zanger en entertainer Stef Bos. In diverse tv-programma’s leidde hij de filmploeg al terug naar zijn ouderlijk huis op de 1e verdieping van Hoofdstraat 91. Zijn bekende hit ‘Papa’ zag hier het levenslicht.

‘Aan edelstenen, kristallen en mineralen worden al sinds mensenheugenis de meest uiteenlopende eigenschappen toegeschreven. Edelstenen en mineralen worden al eeuwenlang, ook in heel oude beschavingen, gewaardeerd om hun schoonheid en uitstraling. Vaak gebruikt in godsdiensten maar ook als amulet of ingezet voor hun helende werking. We hebben dus altijd al oog gehad voor wat onder onze voeten, heel langzaam groeit in de aarde. Met schitterende kleuren en een prachtige structuur. Elke steen vertelt zijn eigen verhaal en heeft kenmerkende eigenschappen geschikt voor uiteenlopende doelen. In onze zaak had ik de kans om een passend sieraad te vinden voor elke persoon en gelegenheid. Na de overname door Nelleke ben ik me nog meer gaan verdiepen in de creaties van de natuur. Niet alleen om hun schoonheid maar ook om hun andere eigenschappen.’

Nelleke Laméris is juwelier in hart en nieren. In gesprek met haar springt haar passie onmiddellijk in het oog. Hoewel de etalages prachtige merken presenteren en juwelen van allerlei aard, spreekt Nelleke over mensen, gevoel en valt in het bijzonder haar enorme kennis van edelmetalen, edelstenen en andere elementen uit het juweliersvak op.

Haar kenmerkende passie voor het vak gaat verder dan schitterendere sieraden alleen. Zoals haar moeder Tineke Roelé al zocht naar de essentie achter het sieraad, zo is voor Nelleke elke dag een zoektocht naar hét sieraard dat op maat gemaakt lijkt te zijn voor de persoon die het komt kopen. Nelleke en haar team leggen hun hele hart in hun diamanten, sieraden, horloges maar nog meer in de mensen die Juwelier Laméris weten te vinden.

Ben jij op zoek naar dát sieraad dat jou of degene waarvoor het bedoeld is, op het lijf geschreven staat? Begin je zoektocht bij Juwelier Laméris en ga met Nelleke, Irene, Carla, Dirma en
Stefanie op onderzoek uit, zanger Stef Bos ging je voor. Terwijl hij met een camera­ploeg zijn ouderlijk huis aan de Hoofdstraat bezocht, kocht hij een handgemaakte hanger met zoutwaterparel, speciaal voor zijn vrouw in Zuid-Afrika.