Elke laatste zondag van de maand koopzondag in Winkelstad Veenendaal

Elke laatste zondag van de maand koopzondag in Winkelstad Veenendaal

Het heeft de gemoederen de afgelopen jaren flink bezig gehouden maar na een ‘proeftijd’ met enkele succesvol verlopen koopzondagen, is het nu een feit: de maandelijks terugkerende koopzondag in het Veense centrum. 

Elke laatste zondag van de maand wordt ‘koopzondag’ en daarmee komt er een eind aan een lange periode van overleg tussen voor- en tegenstanders.

Anno 2018 is het voor een middelgrote stad als Veenendaal met een regionale (koop) functie niet meer dan logisch dat men ook hier mee moet in de vaart der volkeren. Politiek gezien is Veenendaal de koopzondagen nu overigens rijker door het veranderde standpunt van het CDA.

Jarenlang  was deze partij tegenstander van de koopzondag maar fractievoorzitter van het CDA Dorus Helsen formuleerde het eind vorig jaar als volgt: “Als de koopman over de stadsgrenzen kijkt doe je er als dominee en politicus verstandig aan dat ook te doen.’’ In de driemansfractie van het CDA stemde één raadslid uiteindelijk tegen de koopzondag, maar dat was niet voldoende om de koopzondag tegen te houden.

De winkeliers in Veenendaal mogen dus nu twaalf keer per jaar een koopzondag houden. Veenendaal kende sinds een jaar al een beperkte vorm van koopzondag van maximaal zes keer per jaar, mits het werd gekoppeld aan een evenement.