Even er tussenuit, maar wel in de buurt blijven?

Even er tussenuit, maar wel in de buurt blijven?

Wouw, wij zijn blij verrast! Dit zijn dé Airbnb-adresjes in de buurt die het bezoeken zéker waard zijn. Wat een pareltjes! 

Het Eekhoorntje, Lunteren

Lunteren, Vakantiewoning het Eekhoorntje
Met ruimte voor 4 personen, (gratis) parkeergelegenheid bij de woning, WiFi, een ruime bostuin met trampoline, afgedekte visvijver en rondlopende kippen en konijnen, waan je je even afgezonderd van de wereld. Terwijl dit huisje zich toch in hartje Lunteren bevindt en al het gemak van de winkels om de hoek heeft.

Als bijzondere extra: je kunt de houtgestookte sauna én hottub huren!

yurt Wageningen

Wageningen, yurt
Sinds oktober 2016 is Wageningen een yurt rijker. En daar kun je terecht via Airbnb! Onder de kop ‘Unieke yurt in Wageningen op biologische boerderij’ vind je dit pareltje. En uniek ziet deze er zeker uit! De koepel zorgt voor een mooie lichtinval. En qua interieur zijn wij om! De houtkachel die je van de warmte voor ziet en die ook veel sfeer brengt. Het mooie hout en de subtiele blauwtinten geven een zomers gevoel. Eigenaresse Chantal licht toe: ‘De yurt staat echt op een rustgevend, idyllisch plekje. Ik heb ‘m zelf ingericht, waarbij ik niet echt rekening heb gehouden met een bepaalde stijl. Het is vooral natuurlijk -al dat hout- en back to basic.’ Je moet alleen niet té gehecht zijn aan je Nederlandse toilet met verwarmde vloertegels onder de voeten, want buiten deze yurt tref je apart een composttoilet. Wil je ’s nachts niet naar buiten? In de yurt staat een campingtoiletje die dan uitkomst kan bieden.

Japans huisje Ede

Ede, Japans huisje
Tot ons grote verdriet deelt de eigenaar ons mee dat dit huisje niet meer verhuurd wordt. Op het moment van schrijven is deze nog wel vindbaar onder de link. Wat jammer, als we dit een jaar eerder wisten, hadden wij het wel geweten. Wij overwegen een petitie te starten voor het behoud van dit geweldig unieke huisje!

Tiny House Bennekom

Bennekom, Tiny House
Paardenliefhebbers opgelet! Bij dit kleine houten huis voor 1 á 2 gasten mag je voor een kleine meerprijs jouw paard of pony meenemen. Buiten het huisje staat een antieke houtkachel die je ’s avonds kunt stoken: gezellig en sfeervol! De omgeving met bos en hei heeft mooie ruiterroutes en is ook geschikt om te wandelen en fietsen.

De Grift, Overberg

Overberg, het luxe appartement naast zorgboerderij De Grift
Aan De Grift ligt een zorgboerderij, waarnaast ook een appartement voor 2 tot 3 personen wordt verhuurd. Daar willen we meer van weten en we vragen eigenaresse Hanneke van Veldhuysen om een toelichting: ‘We zijn met het Airbnb-huisje begonnen als aanvulling op de zorgboerderij. Het is mijn passie en mijn man vond het erg leuk, maar ook wel wat idealistisch. Ik werk er vrijwillig en het kostte ons ook geld. Toen kreeg ik het idee om er een huisje bij te verhuren, om de kosten te dekken.’ Niet dat haar man -vrij logisch- direct dacht dat dat aan zou slaan: ‘Wie komt er nou naar Overberg? Je vindt hier niets, behalve een fietsenmaker.’ En toch is het tegendeel bewezen, het loopt goed. ‘Van vakantiegangers uit Dubai, tot zakenmannen uit China, we krijgen van alles over de vloer. Oh, en een echtpaar uit Veenendaal kwam hier met Oud en Nieuw, om toch niet al te ver weg het vuurwerk te ontvluchten en de rust op te zoeken.’ Buiten het huisje tref je De Grift, waar je kunt vissen of met een bootje varen.

Kortom: een bijzonder huisje! De zorgboerderij zit wat naar achteren verstopt, ‘maar’, geeft Hanneke aan, ‘veel gasten vinden het leuk om er zelf even te kijken.’ Gasten worden persoonlijk ontvangen door Hanneke en er staat een lekker taartje, vers fruit en een flesje wijn voor hen klaar.

Geweldig, die verborgen pareltjes!