Gewoon Veens: Miss Parfum, Nisrine Adnane

Gewoon Veens: Miss Parfum, Nisrine Adnane

Grote kans dat ze weet welk luchtje je het liefst draagt en welke kleur lipstick je het beste staat, maar wat weten we eigenlijk van Nisrine Adnane (43) zelf? Behalve dat ze al 25 jaar bij misschien wel de meest bekende parfumerie van Veenendaal werkt. We gaan bij Nisrine op de thee en wilden natuurlijk graag weten wat háár favoriete parfum is.

‘Zargo, Oud Wood is mijn favoriet. Het is een luchtje dat niet overheerst, maar toch lang bij je blijft.’

Al 25 jaar bij Douglas, dat is nogal wat.
‘Ja, ik was 17. Ik begon als stagiaire. Mijn voornaamste taak was toen parfumdoosjes uitpakken en het flesje eruit halen. Dat was in die tijd dé manier van diefstalpreventie. Inmiddels doe ik naast verkoop ook regelmatig de merchandising in andere filialen.

Je behoort zowat tot het meubilair bij Douglas. Heb je veel vaste klanten?
‘Heel veel, er zijn mensen die alleen maar komen als ik er ben. Na drie reorganisaties ben ik nog wel een beetje van de oude stempel maar veel klanten waarderen dat juist. Er is een dame die elke twee weken een tas vol dure verzorgingsspullen koopt. Als de verkoopsters zien dat ze binnenkomt, dan roepen ze gelijk: ‘Nis, de dame is er weer’. Ik haal dan gelijk een kopje koffie en een bak water voor haar kleine hondje.’

Heb je wel eens bijzondere situaties meegemaakt?
‘Zeker, ik werkte er pas net toen er een meneer alleen in de winkel kwam en een groot Chanelpakket voor zijn vrouw kocht. Toen hij een aantal weken later met haar in de winkel kwam, vroeg ik of ze er blij mee was. Ze wist duidelijk niet waar ik het over had en ik kreeg het warm van onder naar boven. Haar man ook, want hij keek me verschrikt aan. Ik heb toen snel gezegd dat ik met iemand anders in de war was. Zo’n ‘fout’ maak je maar één keer.’

Je bent niet heel vaak meer in de winkel, hoe komt dat?
Ik werk nu 25 jaar bij hetzelfde bedrijf. Ik wilde voorkomen dat als ik later terugkijk, ik alleen bij Douglas had gewerkt. Bovendien had ik altijd al een droom om een eigen zaak te starten. Dat heb ik in 2016 gedaan. Het is inmiddels zo druk, dat ik nog maar één dag bij Douglas werk. En dat wil ik blijven doen, ik ben er toch wel een klein beetje mee vergroeid.

Mocht je Nisrine missen, op maandag werkt ze bij Douglas. Nisrine is mede-eigenaresse van beautysalon Beauty taste & more aan de Zandstraat 23 en woont samen met haar drie dochters in Veenendaal.