Goed voor Elkaar stoepconcertjes

Goed voor Elkaar stoepconcertjes

Als de deelnemers niet naar GvE kunnen komen, komt GvE wel naar de deelnemers toe. Zo doen we dat in Veenendaal. Gaaf, toch? Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. 

Rianne Kranendonk en Roelie Struik van stichting Goed voor Elkaar verzorgen samen met hun medewerkers en vrijwilligers op verschillende plekken in Veenendaal dagbesteding voor ouderen. Normaal gesproken dan, hè? Maandag moesten ze besluiten de dagbesteding op locatie tijdelijk te stoppen. Want wat natuurlijk niemand wil, is dat deelnemers besmet raken met het coronavirus.

stoepconcert
Gelukkig zijn de mensen van GvE zijn niet voor één gat te vangen! De deelnemers hoeven hun huis niet uit om tóch te kunnen genieten van een 'uitje in eigen huis'. Of eigenlijk: op de eigen stoep. GvE medewerker Thomas Brugman en vrijwilligers Steven Pruis en Abdelfattah (viool) verzorgden woensdag meerdere #stoepconcertjes. Ze belden aan bij deelnemers en zorgden voor een korte, vrolijke onderbreking van een dag die zonder dagopvang anders best lang zou kunnen zijn. Hoe kan je dat beter doen, dan met muziek!

accordeonist
Morgen wordt het reizende gelegenheidsmuziekgezelschap uitgebreid met een accordeonist. Wij van Veens. zijn onder de indruk van zoveel muzikaliteit en vindingrijkheid! Mocht jij de muzikanten morgen ergens in 't Veen tegenkomen: even twee duimen in de lucht of een daverend applaus.
 
tijdelijk
Rianne, Roelie en hun medewerkers hopen uiteraard dat de situatie tijdelijk is. Als de omstandigheden het weer toelaten, pakken ze de dagbesteding op locatie weer op. Je kunt ze dan vinden in DownTown of De Cultuurfabriek. Ze organiseren daar ontmoetingen en dagbesteding voor ouderen, afgestemd op de mogelijkheden en interesses van die ouderen. Meer informatie: www.ditisgve.nl