Kennis maken met culturen middels fashion

Kennis maken met culturen middels fashion

Het gaat er niet alleen om dat je kindje er leuk uitziet, vindt Khee Mumbi van Kesteren, oprichtster van The Minis Society. ‘Het gaat om het wekken van de interesse van jouw kind om meerdere culturen te leren kennen. Door iets eenvoudigs als een jurk, kunnen we onze mini’s laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wie je bent. We zijn allemaal wereldburgers en onze verschillen moeten we waarderen, vieren en aanmoedigen.’

Verschillende culturen
Het was 2015 dat Khee beviel van haar dochter Imara. Khee is half Keniaans en half Singaporees en noemt zichzelf een ‘third culture kid’. Geboren en opgegroeid in Kenia en gestudeerd in Amerika en China. ‘Het was een fantastische manier om verschillende culturen te ontdekken’. En met al deze kennis op zak, vond Khee het belangrijk dat haar kinderen ook leerden over de diverse culturen. Maar hoe doe je dat? Met een grote liefde voor fotografie én fashion startte ze The Minis Society. En met als model – je raadt het al – Imara!

Duurzame mode voor Minis
Elk item van The Minis Society is duurzaam geproduceerd. Van het ontwerpen van de collectie tot de productie daarvan. Met stoffen afkomstig van over de hele wereld, reizen de mini’s als het ware middels elke collectie onze wereldbol over. Zo maken ze middels de stoffen kennis met verschillende culturen en wordt hun interesse voor andere culturen gewekt.

Platform voor Minis
The Minis Society creëert een platform voor mini’s over de hele wereld om niet alleen plezier te hebben met mode, maar ook om de schoonheid van onze verschillen te leren kennen en lief te hebben – van hoe we eruit zien tot hoe we zijn.

Je shopt The Minis Society bij MUM’s Closet by Bobbi Jean (Corridor 19) of op de website: www.theminissociety.com.