Koffer inpaktips!

Koffer inpaktips!

Vakantie! Of je nou gaat backpacken, je onderdompelt in de lokale cultuur, of kiest voor een heerlijk ontspannen vakantie aan het strand: het heeft allemaal gemeen dat je vooraf aan de vakantie de koffers moet pakken. 

Begin met een basislijst met de spullen die écht onmisbaar zijn. Denk aan: paspoort, creditcard, boardingspas, alle reserveringspapieren van de huurauto en het hotel waar je heengaat, pinpas, visum en internationaal rijbewijs. In theorie zijn zelfs je traveladapter, mobiele telefoon een oplaadkabel vervangbaar, maar voor het gemak zetten we deze hier toch bij.

Feitelijk kun je een zonnebril of een extra shirt altijd nog bijkopen. Dus als je alle spullen uit bovenstaande basislijst op orde hebt, weet je dat je heel ver komt.

KLEDING SELECTEREN
Kies voor makkelijk combineerbare kleding. Heb je drie broeken/ rokken die je met alle drie de shirts die je meehebt kunt combineren, dan heb je al 9 verschillende setjes. Let bij het selecteren ook goed op welke schoenen je hierbij draagt. Als je weinig ruimte hebt, is het niet handig om kleding mee te nemen die je alleen als vast setje met specifieke schoenen draagt. Persoonlijke tip van het huis: denk nou niet dat die o-zo-mooie hakken op vakantie opeens géén pijn meer aan je voeten doen, dat doen ze daar ook. Ook al zijn ze prachtig, thuislaten of op tijd beginnen met inlopen!

Rol je kleding op! Daarmee bespaar je ruimte en voorkom je dat je de strijkbout mee moet nemen en dus dat er vouwen in je kleding zitten. Pak de kleding in en vul dit aan met sokken en ondergoed in de ruimtes die ontstaan.

PERSOONLIJKE SPULLEN
Wat wíl je meenemen naar jouw vakantiebestemming? Boeken? Een zonnebril? Sieraden? Als je bang bent dat je iets vergeet, kan het voor de persoonlijke spullen handig zijn eens online een inpaklijst te zoeken. Maar… vergeet niet logisch na te denken of je dat allemaal echt nodig hebt. Begin dan met inpakken!

TOILETSPULLEN
Vervolgens is het tijd voor de make-upproducten en -removers, shampoo, douchegel, zonnebrandcrème, deodorant en soortgelijke producten. Zorg dat je al deze vloeibare spullen in een extra plastic tas doet, voor het geval er iets gaat lekken.

BEDLINNEN, HANDDOEKEN?
Is er op jouw al vakantiebestemming bedlinnen? Hand- en theedoeken? Of moet je dat zelf regelen? Tip: neem het liefst die spulletjes mee waarvan je in Nederland al op het punt staat om weg te gooien, zoals bijna versleten handdoeken.

Hou er rekening mee dat je iets aan ruimte wilt overhouden, omdat er op de terugweg van de vakantie waarschijnlijk nog een paar souvenirs bijkomen…

TERUGWEGTIP
Heb je op vakantie onverwachts tóch een mooi scala van vierendertig vingerhoedjes, vijfenveertig koelkastmagneetjes en de volledige teamkleding van jouw sportteam aangeschaft, wat onmogelijk in de koffer past? Doe al je kleding in een zak en zet daar de stofzuiger op, zodat dit vacuüm wordt gezogen. Dat scheelt veel ruimte.