Koningsdag op het stadsstrand

Koningsdag op het stadsstrand

VEENENDAAL Het was gezellig op het stadsstrand Landjepik afgelopen Koningsdag. Vanaf het begin van de middag kleurde het hele stadsstrand langzaamaan oranje. Vlow0318 organiseerde er de finale van de popronde en daar kwam veel volk op af.

Poppodium Vlow0318 wil Veenendaals muzikaal talent de ruimte geven om zich te ontwikkelen. ‘Meedoen aan de popronde van Vlow0318 is voor deelnemers erg leuk en leerzaam,’ vertelt Jamal Nassih die voor Stichting ALive! nauw betrokken is bij het poppodium. ‘Wie meedoet, leert in het hele proces wat er nodig is om een optreden goed te organiseren. Als zanger of zangeres kom je er niet met alleen een goeie stem. De popronde is een geweldige manier om podiumervaring op te doen.’

De afgelopen maanden werden er drie voorrondes en twee halve finales gehouden. Daar deden ruim 20 acts aan mee. Op koningsdag streden de vijf finalisten om de eer.  
Marilene begon met een gevoelig, zelfgeschreven nummer. Met het laatste nummer dat zij liet horen, John Denvers ‘Country roads’, kreeg ze het publiek lekker mee. Mutual Disagreement, de popband van de Veenendaalse School of Pop, was van een wat ruiger genre. Het publiek vermaakte zich prima tijdens de optredens van Noah en Bente en band. Zanger Daan raakte een gevoelige snaar met het nummer Clown van Emili Sandé en dat de band 12Buff al heel wat podiumervaring heeft, was goed te horen.

Aan het einde van de middag trad Nienke op. Het was voor de meesten geen verrassing dat Nienke de Vlow0318 popronde 2018 won. Ze leverde een verbazingwekkende prestatie, helemaal gezien haar leeftijd. Een zangeres en entertainer van slechts 13 jaar oud.

Tussen de optredens door was er muziek van Suze en later trad ook de winnaar van vorig jaar, Tamara, op. De jury beoordeelde de acts op kwaliteit, maar keek ook naar presentatie, potentie, ontwikkeling en enthousiasme. De keuze van het publiek viel op Bente. Nienke en Bente wonnen beiden een geldbedrag én een optreden tijdens een groot evenement in Veenendaal.

Poppodium Vlow0318 wil door het organiseren van deze popronde de popcultuur binnen Veenendaal verder helpen ontwikkelen. De popronde lijkt daarvoor een heel geschikt middel. De deelnemers staken er stuk voor stuk opnieuw veel van op en het publiek genoot op Koningsdag van een heerlijke muzikale middag.

Wil je volgend jaar zelf meedoen met de popronde? Hou de website van Vlow0318 dan in de gaten! www.vlow0318.nl of volg Vlow0318 via social media.