Maak je huis klaar voor Oud en Nieuw

Maak je huis klaar voor Oud en Nieuw

Van gezellige familiebijeenkomst tot écht feest, je huis mag zeker de Oud en Nieuwsfeer uitstralen. Het één-dag-in-het-jaar-gevoel krijg je het beste met feestelijke glitters!

Kies kleuren
Kies als eerste een kleurenthema. Hou je het dicht bij de kerstkleuren, zoals zwart met groen? Of kies je chique-feestelijk voor wit met goud? Als je de kleuren hebt bepaald, kun je kijken wat je al in huis hebt. Kerstballen, kandelaars, theelichthouders en meer.

Glitter
Van gezellige familiebijeenkomst tot écht feest, je huis mag zeker de Oud en Nieuwsfeer uitstralen. Het één-dag-in-het-jaar-gevoel krijg je het beste met feestelijke glitters! Goudglitter past meer bij een feestje en zwarte glitters zijn er net de wat chiquere variant op.

Maak decoraties
Als je nog grote vazen hebt, kun je die vullen met kerstballen en dennenappels. Een slinger met gelukkig nieuwjaar kun je heel makkelijk zelf maken. En door goede lijm en losse glitters in huis te halen, kom je al erg ver. Lege jampotjes, ballonnen, veren, de champagnefles, dit is allemaal geschikt om (gedeeltelijk) in de lijm te zetten en daar glitters over te strooien!

Presenteer de hapjes
Weet je al wat voor hapjes je gaat maken? Denk alvast na over hoe je deze wilt presenteren. Je kunt zelf aan de slag gaan met porseleinverf om witte borden een feestelijk tintje te geven, maar ook neutrale glazen schalen zijn goed. Het belangrijkst is dat het samen een eenheid vormt! Steek een feestelijke prikker in de hapjes, met foliesliertjes of bijvoorbeeld een goudkleurig papieren sterretje.

Aftellen
Hoe wil je het 12-uurmoment beleven? Terwijl je de champagnefles opent? Of al met een glas champagne in de hand, aftellend terwijl de digitale klok op de televisie tikt? Het vergt enige voorbereiding, dus zorg dat je klaar bent voor hét moment.