Met Con in het diepe

Met Con in het diepe

Con Bolderman springt graag in het diepe. Dat doet ‘ie bijna elke dag letterlijk in zwembad De Vallei, als zweminstructeur. Maar daarnaast is hij ook een B.A.B.S. Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke stand, oftewel, trouwambtenaar. 

Wekelijks trekt hij zijn toga aan en geeft hij het startsein aan pasgetrouwden voor hun “sprong in het diepe”. Veens. gaat een bakkie doen bij deze bijzondere “Babsmeester”.

Con, je bent al 14 jaar badmeester. Verveelt het niet?
Nee, ik geniet van mijn werk bij Sportservice Veenendaal. Ik geef les aan verschillende groepen: ouderen, jonge kinderen en doe ook nog ouder & kind zwemmen. Het geeft me zoveel voldoening als een kind uiteindelijk toch zijn/haar angst overwint. Ik kijk naar wat een kind al kan, niet naar wat het nog niet kan. Door ze altijd positief te benaderen lukt het om uiteindelijk het vertrouwen te winnen. Ook geniet ik van de 50+-conditiegroep. Ik sport dan zelf ook actief mee.

Trouwambtenaar is wel wat anders toch?
Ik miste nog wat spanning in mijn huidige baan en toen kwam er een functie vrij in Rhenen. Het beroep past bij mij. Het is altijd anders. Geen verhaal of ontmoeting is hetzelfde. Ik voel goed aan wat voor mensen het zijn, bijvoorbeeld ingetogen of juist extravert. Ik pas daar de ceremonie dan ook op aan.

Onlangs ben je genomineerd tot de leukste B.A.B.S. van Gelderland.
Het was een totale verrassing. Ik wist er niets van dat ik was opgegeven. Ik denk dat ik ben gekozen omdat ik geen doorsnee ambtenaar ben. Ik ben creatief, geef geen copy-paste verhaal. Mensen vragen me weleens na afloop op ik het bruidspaar al langer kende.

Heb je een favoriete trouwlocatie?
Het buitenland. Dat vind ik echt heel mooi om te doen. Ik was dit jaar in Italië, net onder Pisa. Prachtig was het. Maar er zijn ook mooie locaties in Nederland, zoals in Noordwijk op het strand of Residence Rhenen.

Ga je binnenkort trouwen? Con trouwt ook buiten Rhenen. www.babscon.nl