PedicurePraktijk Marian komt aan huis

PedicurePraktijk Marian komt aan huis

De feestdagen komen eraan. Wil jij die peeptoes dragen, maar zijn jouw voeten daar nog niet helemaal op voorbereid? Boek een afspraak bij PedicurePraktijk Marian! 

Haar praktijk heeft voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur. En is het niet mogelijk om langs te komen? Geen probleem, in Rhenen komt ze ook nog eens kosteloos aan huis. Marian Geerligs is lang werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Vanwege een reorganisatie is zij een andere weg ingeslagen. Ze is nu werkzaam als beginnend pedicure in Rhenen en heeft nog ruimte voor nieuwe cliënten. Op de eerste verdieping op De Hollentoren 48 laat Marian ons haar pedicurepraktijkruimte zien. Aan de muur hangt haar diploma en kunnen wij aflezen dat zij is aangesloten bij de Branche Organisatie Provoet. Marian vertelt dat ze deels vanuit haar huis werkt, maar als dat niet handig is voor haar klanten, dat ze langsgaat. ‘Ik kan me nog goed herinneren dat er een man langskwam voor zijn eerste behandeling. Ik merkte dat hij moeite had met traplopen. Hij woont ook in Rhenen, dus ik bood aan de volgende keer kosteloos bij hem langs te komen.’ Het blijkt niet alleen een goede oplossing voor mensen die minder mobiel zijn, maar ook voor mensen met een druk schema of die de kinderen niet alleen willen laten.

Complete behandeling
Bij de eerste afspraak maakt Marian soms voetafdrukken, waardoor ze kan zien waar de drukplekken van jouw voeten zitten. ‘Je kunt hier veel aan aflezen’, vertelt ze. ‘De drukpunten kunnen bijvoorbeeld eeltvorming of steeds terugkomende likdoorns verklaren. Door dat te weten, kun je het in de toekomst ook verminderen of zelfs voorkomen.’ Als blijkt dat een probleem te maken heeft met de afwikkeling (loopbeweging) van de voet, dan kan ze een afspraak met een podotherapeut adviseren. De complete behandeling bestaat uit het knippen en polijsten van de nagels, het verzorgen van de zijkanten van de nagels, het weghalen van eelt en likdoorns en het (eventueel) behandelen van ingroeiende nagels. Als afsluiter geeft ze een ontspannen voetmassage en voorziet ze je van praktisch advies over (eventuele) verdere behandeling.