Sheriff: De straat is mijn podium

Sheriff: De straat is mijn podium

Sheriff Hiloui woont in Veenendaal en is net 18 jaar geworden. Hij komt in eerste instantie een beetje verlegen over, maar met een bal aan zijn voeten herken je hem niet meer terug. Sheriff is freestyler en pakt met vallen en opstaan zijn podium. Hoe dan ook.

Wie het wil maken in de wereld van freestyle voetbal, moet keihard werken. Sheriff traint zo'n drie uur per dag. Hij is gedreven en heeft maar één doel: de beste worden. En hij is goed op weg. Google zijn naam en je vindt verschillende YouTube filmpjes waarop je Sheriff in actie ziet.

Wereldkampioenschap
'In augustus deed ik mee aan de wereldkampioenschappen freestyle voetbal in Praag, de Super Ball. Tijdens dat evenement leerde in veel andere freestylers uit de hele wereld kennen,' vertelt Sheriff. 'Dat was gaaf. We vormen samen een community.'

Voetbalclub
Sheriff begon zijn carrière bij een Veenendaalse voetbalclub. Hij bereikte met veldvoetbal niet wat hij wilde, maar ontdekte wel zijn balbehendigheid. Sheriff stopte met veldvoetbal en concentreert zich nu al een paar jaar op freestyle voetbal. Met succes. 'Soms moet je door teleurstelling ontdekken waar je kracht ligt,' zegt hij achteraf.

Veenendaal
Sheriff vertoont zijn kunsten en talenten regelmatig in Veenendaal. Hij laat zich inhuren door bedrijven voor inspirerende demonstraties. Bij 'Scoren in de Wijk' is Sheriff een rolmodel voor jongeren uit 't Franse Gat. Hij werkt mee aan het Veenendaalse sportgala en trad ook al op in de Basiliek.

Toekomst
'Mijn doelen houden mij gemotiveerd. Ik wil freestyle voetbal bekend maken in Nederland en laat me daarbij inspireren door mannen als Soufiane Touzani, de pionier van het Nederlandse freestyle voetbal. Wat hij doet is echt geweldig.' Sheriff ziet de toekomst zonnig in en besluit geheimzinnig: 'Hou de televisietalentenjachten in de gaten. Met een beetje geluk zie je mijn auditie binnenkort op tv…'