De pumpjuf gelooft in mij

De pumpjuf gelooft in mij

Op zoek naar een sport waar krachttraining met uithoudingsvermogen gecombineerd wordt? Doe ook eens mee met een lesje PUMP. Bij deze uitdagende groepsles hoef je geen kittige sprongetjes te maken of ingewikkelde passen te onthouden. Je moet alleen af en toe je gewichten aanpassen en er vooral heel stoer bij kijken. Veens. pumpt vanaf de jaarwisseling fanatiek mee en het resultaat is al te zien. Dacht ik zo.

Van studenten tot senioren
In de zaal hebben diverse pumpgenoten al de benodigdheden voor de les klaargelegd. De leeftijd varieert: er zijn studenten maar ook senioren. Voordat de les begint moet je een stang en wat gewichten verzamelen. Van juf Mindy mocht ik na een aantal weken al met wat zwaardere gewichten trainen, want… het mag vooral niet te makkelijk worden en stiekem wilde ik ook niet onderdoen voor de studentjes. De senioren daarentegen trainen vrijwel allemaal met maximum gewicht. Respect!

Zweetdruppels op de grond
Tijdens de training komen alle spiergroepen aan bod. Benen, rug, schouders, triceps, biceps en buikspieren. De beentraining is de zwaarste. De brute muziek tijdens die training zweept me op en van Mindy moeten we nog dieper door de knieën met de zware stang op de rug. Tijdens de 16e squat vraagt ze of wij ook al zweetdruppeltjes op de grond zien vallen. Nu leek me dat onmogelijk, aangezien ik niet snel zweet, maar Mindy heeft het voor elkaar. Drie versgeperste druppeltjes glinsteren op de vloer. Ik ben trots maar mijn benen bibberen. Mindy ziet mijn wanhoop en knikt me aanmoedigend toe gevolgd door een knipoog. Dat helpt. Als Mindy in mij gelooft, dan kan ik het en ik ga moedig weer door de knieëen -voor de 32e keer. Ik snap nu waarom dit ook onder cardio valt, mijn hart stuitert bijna uit mijn borstkas.

Trillende kipfilets
Het volgende rondje is de triceps. We mogen op de step gaan zitten en een rond gewicht in beide handen nemen die we achter ons hoofd telkens omhoog liften. Makkie, dacht ik- maar na negen keer voel ik mijn bovenarmen branden alsof ik ingetaped word met schrikkeldraad. ‘Rooaaaah’ gromt Mindy, die er blijkbaar ook moeite mee heeft, wat bemoedigend werkt. ‘Kom op, nog één serie en dan is het klaar, want onthoud: als het zeer gaat doen, dan begint het, dan word je sterk, dan werk je aan je kipfilets’.

Mega Mindy
‘Ik geloof je Mindy’ mompel ik in mezelf, ‘want je ziet er een inderdaad een beetje uit als Mega Mindy: gestroomlijnd en met de rondingen op de juiste plek’. Alles is strak en drilt niet na. Ik ben jaloers. Na de oefening slurp ik mijn bidon ietwat opgefokt leeg en is mijn doel zo helder als de zilte druppeltjes op de vloer: De wilskracht om die kerstkilo’s er nu toch echt af te krijgen. Na de cooling down leg ik met bibberende ledematen het matje terug. Tijdens het verlaten van de zaak roept Mindy: ‘Tot volgende week hè?’ Mijn benen schreeuwen nee, maar voor Mindy kom ik terug. Want zij gelooft in mij.

Een les Body- of Powerpump kan je volgen bij o.a. Angels Gym, Healthclub of La Vita.