Veenendaalse familie Gerritsen in Wereldreis op wielen

Veenendaalse familie Gerritsen in Wereldreis op wielen

Op SBS6 komt vanavond de allereerste aflevering van de reality roadtrip Wereldreis op wielen, waarin 2 gezinnen en 2 duo’s in een tiny house van Canada naar het zuidelijkste puntje van puntje van Zuid-Amerika reizen. Een reis van maar liefst 20.000 kilometer. 

Familie Gerritsen uit Veenendaal doet mee aan reality roadtrip Wereldreis op wielen. Vader Ferry (36), moeder Mariska (35), zoon Boaz (10), dochter Thirza (8) en zoon Benjamin (6) gaan met zijn vijven leven in één tiny house. Het gezin is net een jaar terug van een tweejarig avontuur in Australië, waar ze hebben gereisd, gewoond en gewerkt als model. Deze familie geniet graag van al het moois dat de wereld te bieden heeft en Ferry en Mariska vinden dan ook dat hun kinderen nergens meer kunnen leren dan in het grootste klaslokaal op aarde; de aarde zelf.

20.000 kilometer
Ze zegden hun baan op. Verhuurden hun huis. En vertrokken voor onbepaalde tijd. Ze gaan een reis maken van 20.000 kilometer: in een karavaan kleine huisjes op wielen proberen ze om vanuit Canada het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika te bereiken.

De karavaan van Wereldreis op Wielen bestaat uit een groep totaal verschillende reisliefhebbers. De families Wooning en Gerritsen (inclusief de kids, tussen de 2 en 10 jaar oud), het jonge koppel Sonny en Jaydi en de vriendinnen Lianne en Rinke krijgen elk een tiny house op wielen, een beperkt startbudget en de verplichting om als groep bij elkaar te blijven. SBS6 volgt ze, als ze met de beroemde Pan American Highway als uitgangspunt van Noord- naar Zuid-Amerika trekken.

Geld verdienen
De avonturiers moeten het onderling eens worden over de route. Is het startgeld op? Dan begint de echte uitdaging! Om door te kunnen reizen, moeten ze geld gaan verdienen. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf weten. Zo overweegt de familie Wooning om onderweg op campings te gaan koken voor locals, wil de familie Gerritsen geld verdienen met het figureren in commercials en reclamecampagnes, iets wat ze thuis ook al deden. Sonny en Jaydi hopen dat hun Instagram-account voor inkomsten zorgt en Lianne en Rinke wachten af wat er op hun pad komt.

Lukt het de reizigers om een gezamenlijk plan te trekken en de reis van hun leven te maken? Ondanks alle gevaren, heimwee en tegenslagen? Ze ontdekken het ene land na het andere, zijn zo vrij als een vogel. Dat klinkt als een droom, maar is het ook echt de weg naar geluk?

Al hun avonturen, uitdagingen en strubbelingen zijn vanaf maandag 22 oktober wekelijks te zien om 21.30 uur bij SBS6.