• Veense autoshow toont de nieuwste modellen
  • autoshow-0548
  • autoshow-5766
  • autoshow-0603

Veense autoshow toont de nieuwste modellen

Zaterdag 25 mei veranderde het Veense evenemententerrein aan de Groeneveldselaan in een enorme openlucht-autoshowroom. Op het zonovergoten terrein toonden meer dan 9 dealers hun mooiste modellen. En daar kwam de hele dag door veel publiek op af.

De organisatie had ervoor gekozen om de Autoshow te verhuizen van de Hoofdstraat naar de Groeneveldselaan. Best spannend natuurlijk, zo’n verhuizing, maar het bleek een goede keuze. Aan het einde van de dag keek de organisatie terug op een geslaagde editie van deze Veense Autoshow.

Peugeot 508 SW
Dealers pakten groots uit en hadden verschillende modellen meegenomen. Voor elk wat wils. De Mustang en Tesla trokken veel bekijks. Sommige bezoekers haalden hun hart op achter het stuur van de Suzuki Swift, anderen lieten zich verrassen door alle details van de nieuwe Peugeot 508 SW, dé primeur van de autoshow.

Gewrapt
Niet alleen autodealers presenteerden zaterdag hun producten en diensten op het evenemententerrein. Reprostudio Schoeman demonstreerde hoe een auto wordt gewrapt. Bezoekers met stalen zenuwen konden ervaren hoe het is om in een auto over de kop te slaan. Daarvoor had Pierre Methorst van Autoschade Herstel Midden Nederland een ongeluksimunlator meegenomen.

The Maxx
‘Je hoopt het nooit mee te maken: een ongeluk waarbij je met je auto over de kop slaat’, zegt Pierre. ‘Door plaats te nemen in de ongeluksimulator, proberen we je te laten ervaren wat je kunt doen als het je tóch overkomt.’ Voor wie de ongeluksimulator te spannend vond, had Methorst een andere actie. Wie zo exact mogelijk kon raden hoeveel het zou komsten om de meegebrachte beschadigde auto te herstellen, won een arrangement bij indoor activiteitencentrum The Maxx.

Springkussen
De sfeer op het evenemententerrein van vrolijk en zonnig. Het was perfect weer voor een evenement in de openlucht. Bij de horecageledenheden was het gezellig en kinderen vermaakten zich prima op het grote springkussen. ‘Het is altijd een verassing wat de autoshow brengt voor ons als dealer, maar ook voor de bezoekers’, vertelt Stephan van Vliet van Open Broekhuis Ede. ‘Dit was een mooie editie en ik denk dat de organisatie veel mogelijkheden heeft om de show verder uit te bouwen. Daarover denken wij als autodealers graag mee!’

Volgend jaar
De autoshow werd georganiseerd door Jan Cees Dullon Barre en Moniek Smits. Zij kijken tevreden terug op de show. ‘Her en der hoorden we dat er een auto is verkocht. Dat maakt het voor ons een geslaagde editie’, zegt Jan Cees tevreden. ‘Moniek en ik genieten de komende dagen nog even na van een geslaagde show, maar daarna steken we de koppen snel bij elkaar om de editie van volgend jaar tot een succes te maken.’