• Vier de Zomer in Veenendaal
  • openlucht-2-36247884496-o

Vier de Zomer in Veenendaal

Deze zomer bruist Veenendaal van de activiteiten tijdens Zomer in Veenendaal van 30 juni tot en met 31 augustus. Alle betrokken organisaties en ondernemers in de stad hebben de handen ineengeslagen, met als resultaat een afwisselend programma op het gebied van onder meer cultuur, dans, winkelen, muziek, eten en drinken.

Veelzijdig kids programma
Acht weken lang kunnen kids op woensdag onvergetelijke ervaringen opdoen, veel plezier beleven en ook nog eens van alles leren. Op het programma staan onder andere spelletjesmiddagen, luchtkussenfestivals, badjesdag, knutselmiddagen en leerzame workshops in de Cultuurfabriek bij Museum Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal.

Sfeervolle buitenfilms op het Veense Stadsstrand
Filmhuis Veenendaal organiseert deze zomer op zes vrijdagavonden speciale openluchtvoorstellingen op het Veense Stadsstrand. Bezoekers kunnen met klapstoeltjes of picknickkleden en hapjes en drankjes aanschuiven en genieten van een gratis toegankelijke buitenfilm.

Festivals en evenementen
Een vakantie naar Ibiza kan dit jaar wel overgeslagen worden. Muziekliefhebbers kunnen tijdens Slam FM, QMusic Voute Party en Promsnight dansen tot in de late uurtjes. Ook kunnen bezoekers mee op culinaire ontdekkingsreis en gerechten proeven uit alle windstreken tijdens PROEF Festival. Bezoekers die graag sportief bezig zijn, komen eveneens aan hun trekken. Na het toejuichten van wielrenners bij de start en finish van de profwielerklassieker Veenendaal-Veenendaal, kunnen sportievelingen zelf kijken hoe ze presteren op het parcours tijdens de toertocht Veenendaal-Veenendaal.

Week van de Landverhuizers
Van 30 juni tot en met 6 juli vindt de Week van de Landverhuizers plaats in Veenendaal. Met verschillende kleurrijke, culturele én culinaire activiteiten: muziek, film en nog veel meer. Iedereen is van harte welkom om dit feest van de verbinding en ontmoeting te komen vieren.

Kortom, teveel om op te noemen! Deze zomer is er voor elk wat wils in Veenendaal. Het volledige overzicht van activiteiten en evenementen tijdens Zomer in Veenendaal vindt u op: www.zomerinveenendaal.nl.