We mogen er weer op uit!

We mogen er weer op uit!

Het blijft wennen, de aanderhalvemetersamenleving. Deze zomer en wellicht ook de rest van 2020 zullen we anders leven dan we gewend zijn. Gelukkig hoeven we niet stil te zitten en kunnen we heerlijk naar buiten. In dit artikel vind je een paar geweldige tips om de zomermaanden door te komen. Stap dus op de fiets of trek comfortabele schoenen aan en ga op pad. Laat je verrassen door de prachtige natuur van Veenendaal en omstreken.

Zin om een eind te fietsen?
Dan is deze fietsroute door de natuur rondom Rhenen en Veenendaal wat voor jou. Je begint bij restaurant Moeke in Rhenen. Bij de start heb je gelijk prachtig zicht op de toren van de Cunerakerk. Na een route door de weilanden volgt een stuk door de mooie bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Via de vlakkere Gelderse Vallei stuit je bij knooppunt 99 op een restant van de 18e eeuwse Grebbelinie. Tip: wijk even van de route af en fiets door naar Bezoekerscentrum de Grebbelinie voor een indrukwekkend stukje geschiedenis. Bij het naastgelegen restaurant Grebbelounge kun je midden in de natuur heerlijk lunchen, loungen, dineren of koffie drinken met een prachtige uitzicht. Het laatste stuk van de fietsroute gaat door een weids landschap langs het Valleikanaal en de Nederrijn. Moeke Rhenen is een mooie plek voor een afsluitende en welverdiende versnapering. Knooppunten vanaf het begin tot het eind: Moeke – 36 – 37 – 40 – 41 – 42 – 20 – 66 – 23 – 99 – 48 – 46 – 59 – 81 – 45 – 25 – 27 – 26 – 33 – 30 – 35 – 52 – Moeke.

Ontdek de kastelen & buitenplaatsen
De Utrechtse Heuvelrug beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. Deze weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken. Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederland met de mooiste kasteelmusea en tuinen. Je kunt prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, B&B’s en buitenplaatsen. De locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar, ideaal om per fiets of te voet te bezoeken.

Fietsen en wandelen in coronatijd, hoe doe je dit veilig?
Houd je aan de richtlijnen van het RIVM en blijf thuis als je last hebt van verkoudheids­klachten! En heel belangrijk: blijf afstand houden. In deze regio is hier voldoende ruimte voor, dus maak ook gebruik van deze ruimte en vermijd drukke plekken. Fiets en wandel niet in groepjes, haal niet in op smalle fietspaden en was/desinfecteer je handen regelmatig.
Een fijne en gezonde zomer toegewenst!